Now Reading:
IZAZOVI U DOBA PANDEMIJE Krapinsko-zagorska županija prepoznaje važnost mentalnog zdravlja djece i mladih
Full Article 2 minutes read

IZAZOVI U DOBA PANDEMIJE Krapinsko-zagorska županija prepoznaje važnost mentalnog zdravlja djece i mladih

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, Krapinsko-zagorska županija je u srijedu organizirala okrugli stol na temu izazova rada s djecom u odgojno-obrazovnom sustavu u doba pandemije.

Naime, u novonastalim društvenim i životnim okolnostima kao posljedice ne samo zdravstvene krize nego i potresa koji je pogodio i Krapinsko-zagorsku županiju, prisutni su veliki rizici za mentalno zdravlje djece i odraslih, a upravo se djeca i mladi ističu kao najranjivije skupine.

Odgojno-obrazovne ustanove su se tako našle pred brojnim novim izazovima koji nisu samo vezani uz organizaciju nastave, već i uz očuvanje mentalnog zdravlja učenika i zaposlenika. Stoga su podrška i razumijevanje cjelokupnog društva od velike važnosti, a stručnjaci mogu itekako pomoći u nošenju s novonastalim izazovima.

Na okruglom stolu na kojem su sudjelovali odgojno-obrazovni djelatnici, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec te stručnjaci koji se bave zaštitom mentalnog zdravlja detektirani su izazovi vezani uz organizaciju odgojno-obrazovnih programa i nedostaci nastave na daljinu, a utvrđena je i važnost brzog protoka informacija.

Istaknuto je kako je na djecu i učenike velik utjecaj imao nedostatak socijalnih kontakata i nemogućnost održavanja velikog dijela izvannastavnih aktivnosti što je negativno utjecalo na njihovo mentalno zdravlje. Sudionici su zaključili kako je u prevladavanju izazova ključna komunikacija s djecom, te pružanje podrške i pomoći.

www.sjever.hr / kzz.hr
07.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.