Now Reading:
Varaždinskoj Hitnoj tri nova sanitetska vozila – Stričak: Uskoro ćemo imati jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Varaždinskoj Hitnoj tri nova sanitetska vozila – Stričak: Uskoro ćemo imati jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj

U utorak je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije upriličena primopredaja triju novih vozila za obavljanje sanitetskog prijevoza, ukupne vrijednosti 1.005.000 kuna, od čega je 932.500 kuna decentraliziranih sredstava, a preostala sredstva osigurana su iz županijskog proračuna.

Župan Varaždinske županije Anđeko Stričak istaknuo je da su Hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, vojska, civilna zaštita, Gorska služba zaštite i spašavanja, najbitnije sastavnice domovinske sigurnosti.
-Svjedočimo unazad dvije, tri godine da Vlada premijera Plenkovića maksimalno posvećuje pažnju upravo tim sastavnicama, a između ostalog i mi kao Županija vodimo maksimalnu brigu o dijelu koji je u našoj nadležnosti, a to je svakako Zavod za hitnu medicinsku pomoć – rekao je župan.

Dodao je da Zavod raspolaže s 41 kombi vozilom od toga 32 za sanitetski prijevoz, a devet za hitne medicinske intervencije.
-Bitno je naglasiti da se godišnje preveze oko 65 tisuća bolesnika i napravi 1,3 milijuna kilometara. Što se tiče hitnih medicinskih intervencija godišnje se radi o 10.500 slučajeva i napravi oko 230 tisuća kilometara. Već same ove brojke govore koliko je bitan Zavod za naše sugrađane, unesrećene, oboljele i naravno da su bitne investicije u smislu opremanja i osposobljavanja zaposlenika – rekao je Stričak.

Najavio je kako je cilj za dvije, tri godine doći do standarda da niti jedno vozilo neće biti starije od deset godina.
-U tom slučaju ćemo imati zasigurno jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj – istaknuo je župan te najavio skoru nabavku vozila za hitne medicinske intervencije, točnije do kraja godine.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, Mladen Smoljanec izjavio je da će dva vozila ostati u ispostavi Varaždin dok jedno ide u ispostavu Ivanec.
-Na ovaj način ostajemo u trendu popunjavanja voznog parka, tako da naši korisnici imaju prilagođen uvjet transporta kakav je danas uvjet. Vozila imaju suvremenu opremu, imaju mekani medicinski ovjes, tako da se svake godine dižu kriteriji za medicinsko zbrinjavanje ljudi i mi pratimo taj trend – kazao je Smoljanec.

Prema njegovim riječima, najveći prevezeni broj pacijenata Hitna je zabilježila prije dvije godine, kad ih je bilo 71 tisuću.

-Ove godine smo na 60 tisuća, što je veliki broj na broj stanovnika u županiji – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

a.kučić/sjever.hr
05.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.