Now Reading:
Nastavak hvalevrijednog projekta: koprivnički učenici odrastaju u jednakosti
Full Article 2 minutes read

Nastavak hvalevrijednog projekta: koprivnički učenici odrastaju u jednakosti

U ponedjeljak je u koprivničkoj Gradskoj vijećnici održana početna konferencija projekta „Odrastanje u jednakosti – ODJEK IV” kojoj su prisustvovali i gradonačelnik Mišel Jakšić te njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

Riječ je o projektu koji nastoji odgovoriti na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojima se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju, a kroz osiguravanje pomoćnika u nastavi doprinosi se njihovom izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Projekt je službeno započeo 2. kolovoza ove godine i provodit će se do 2. kolovoza 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.812.072,00 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.540.261,20 kuna.

Kako je pojasnio gradonačelnik Jakšić, s provedbom ovog projekta započelo se još 2015. godine, a njegova ukupna vrijednost kroz ovih šest godina iznosi 11,5 milijuna kuna od čega je 2,5 milijuna kuna osigurano iz gradskog proračuna.

-Projekt je iznimno važan jer su pomoćnici u nastavi brojnim našim učenicama i učenicima bili neophodni za obrazovanje i pripremu i za sve što ih dalje čeka u životu – istaknuo je Jakšić te napomenuo kako je sretan što se i ove godine nastavlja s ovim hvalevrijednim projektom.

Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica dok su projektni partneri Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braća Radić“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“.

Kroz projekt Odjek IV osigurano je 40 pomoćnika u nastavi za ukupno 46 učenika.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
05.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.