Now Reading:
VOZAČI, PAŽNJA! Ove nedjelje u Zagrebu prometni kaos
Full Article 2 minutes read

VOZAČI, PAŽNJA! Ove nedjelje u Zagrebu prometni kaos

Kao što već vjerojatno znate, do 3. listopada 2021. godine na području Republike Hrvatske održava se Međunarodna biciklistička utrka „CRO Race 2021“, jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najbitnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.

Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja, u nedjelju, 3. listopada 2021. godine, počinje u Samoboru, Trg kralja Tomislava u 11.10 sati, a završava u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske, zona HNK-a oko 15.30 sati dok je o predviđeno okupljanje na startu utrke od 9 sati.

Vozačima se preporučuje da u vremenu prolaska utrke koriste obilazne prometnice kao što su Branimirova ulica, Avenija Dubrava, Zagrebačka avenija, Ulica grada Vukovara i druge, poručuju iz PU zagrebačke.

Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, policija napominje kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 – 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.
 
PU zagrebačka poziva sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Koja će biti trasa cestovne međunarodne biciklističke utrke na području Policijske uprave zagrebačke u nedjelju, 3. listopada 2021. godine od 11 do 16 sati pogledajte OVDJE

www.sjever.hr/pu zagrebačka
02. 10.2021.

Input your search keywords and press Enter.