Now Reading:
Potpisan sporazum između Grada Čakovca i Udruženja arhitekata Međimurja; Cividini: Prostor grada Čakovca osmisliti ćemo na način koji će zadovoljiti sve građane Čakovca
Full Article 3 minutes read

Potpisan sporazum između Grada Čakovca i Udruženja arhitekata Međimurja; Cividini: Prostor grada Čakovca osmisliti ćemo na način koji će zadovoljiti sve građane Čakovca

U petak je u gradskoj vijećnici Grada Čakovca gradonačelnica Ljerka Cividini potpisala Sporazum o suradnji između Grada Čakovca i Udruženja arhitekata Međimurja. Sporazum ima za cilj suradnju prilikom izrade ili izmjena prostornih planova.

Gradonačelnica Cividini istaknula je kako se s Udruženjem arhitekata Međimurja krenulo u razgovore oko izrade generalnog urbanističkog plana i pojedinih urbanističkih planova samog grada Čakovca s obzirom da je stari urbanistički plan donešen 2005. godine.

-S izradom generalnog urbanističkog plana krenuti će se u 2022. godini i prostor grada Čakovca osmisliti ćemo na način koji će zadovoljiti sve građane Čakovca. Poštivati će se izgrađenost površina, zastupljenost zelenih površina i svih onih dijelova koji u urbanističkim planovima i trebaju biti. Ono što je dogovoreno je da će Udruženje biti maksimalno uključeno u svaki dio plana, u izradi generalnog urbanističkog plana, i izradi vizura centra Čakovca i uređenju Trga Republike – kazala je gradonačelnica.

U ime Udruženja arhitekata Međimurja Sporazum je potpisala predsjednica udruženja Blanka Levačić istaknula je kako grad Čakovec mora biti zeleni grad po mjeri čovjeka, mora se planirati cjelovito a ne točkasto i potrebno je donositi urbanistički plan za uređenje neizgrađenih dijelova grada.

Ovaj sporazum znači da ćemo davati savjetodavne usluge, stručna mišljenja tijekom izmjena i dopuna novih prostornih planova temeljem zahtjeva od strane Grada. Unutar Udruženja oformljena je radna skupina koju čine članovi sa dugogodišnjim iskustvom, bogatog stručnog znanja u prostornom planiranju i mlađih članova koji su spremni sa svojom energijom, elanom i željom za promjenama usmjeriti sve to u poboljšanje prostora grada Čakovca – rekla je predsjednica Udruženja Levačić.

m.sopek/sjever.hr 01.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.