Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Novo pogoršanje vremena – srećom, neće dugo trajati!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Novo pogoršanje vremena – srećom, neće dugo trajati!

Uz prekrasne boje lišća, obilježja jeseni su niže temperature, magla i kiša, stoga nije i neko čudo kad najavljujemo oblačno s kišom, a upravo takvo vrijeme donosi nam četvrtak.

No oborina ne bi trebalo biti puno, a prema svemu sudeći bit će to i posljednja kiša ovoga tjedna.

U većem dijelu unutrašnjosti danas će, prema najavama iz DHMZ-a, biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, zatim popodne prestanak kiše i smanjenje naoblake, najprije na zapadu.
Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo, lokalno uz mogućnost pokojeg pljuska, najprije na sjeveru, a uglavnom od sredine dana u Dalmaciji. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima uglavnom pod Velebitom, a na jugu i sjeverozapadnjak.
Jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20. Najviša dnevna od 15 do 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 °C.

Idućih će dana, najavljuju prognostičari, biti barem djelomice sunčano.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Premještanje frontalnog sustava preko naših krajeva donijet će pad temperature zraka, sjeverni vjetar u unutrašnjosti i buru na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana. Uz oblačno vrijeme, mjestimičnu kišu te hladniji osjet ugode u odnosu na prethodne dane meteoropati se mogu žaliti na umor, bolove na mjestima ranijih ozljeda i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti izraženije zbog vremenskog utjecaja.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
30.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.