Now Reading:
UNATOČ PROSVJEDU Od ponedjeljka obavezne covid potvrde, morat će ih imati i pacijenti
Full Article 2 minutes read

UNATOČ PROSVJEDU Od ponedjeljka obavezne covid potvrde, morat će ih imati i pacijenti

Kao što je i najavljeno, Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluke o uvođenju obaveznih covid potvrda u zdravstvo i sustav socijalne skrbi.

Covid-potvrde, odnosno obvezna testiranja za one koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli virus uvode se od ovog ponedjeljka, piše N1.
Jedna se odluka odnosi na uvođenju obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te zdravstvenih radnika, druga se odnosi na obvezno testiranje svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi, a treća na pacijente, odnosno na uvođenje posebne sigurnosne mjere koju su zdravstvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i privatni zdravstveni djelatnici obvezni provoditi prilikom prijema pacijenata.

Djelatnici u zdravstvu i u socijali koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli virus morat će se testirati dvaput tjedno. Oni koji odbiju testiranje, odnosno odbiju predočiti covid-potvrdu ili odgovarajući drugi dokaz, ne mogu boraviti u prostorijama poslodavca, navodi se u Odluci.

Stožer je objavio i pravila koja se odnose na pacijente pa će se tako od njih, pratnje pri porodu roditelja, odnosno skrbnika koji borave u smještaju s djecom te osobe koje dolaze u pratnji pacijenata i u posjete hospitaliziranim osobama tražiti covid-potvrda ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Sve će provjeravati ovlaštene osobe pružatelja zdravstvene zaštite, donosi N1.
Djeca do 12 godina koja su u pratnji pacijenata jer nemaju s kime ostati kod kuće ili su u posjeti hospitaliziranim roditeljima, braći ili sestrama ne moraju imati covid-potvrdu ni drugi dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.

Pravila za zaposlenike u zdravstvu

Pravila za zaposlenike u socijalnoj skrbi

Pravila za pacijente

www.sjever.hr/N1-
28.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.