Now Reading:
KRENULO JE: Covid potvrde u zdravstvu stupaju na snagu početkom listopada!!!
Full Article 2 minutes read

KRENULO JE: Covid potvrde u zdravstvu stupaju na snagu početkom listopada!!!

Primjena covid potvrda u zdravstvenim ustanovama krenuti će početkom listopada, priopćilo je u utorak Ministarstvo zdravstva, uz naglasak kako će odluku o tome, kao i o covid potvrdama u sustavu socijalne skrbi donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite.

„S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u zemlji, svakodnevne brojeve zaraženih i hospitaliziranih osoba, procjene daljnjih kretanja zaraze u jesensko-zimskim uvjetima, te na nedostatnu razinu cijepljenosti građana Hrvatske koja sada neznatno prelazi 53 posto, nameće se potreba uvođenja dodatnih zaštitnih mjera u svim zdravstvenim ustanovama, kao i ustanovama socijalne skrbi kojima se želi podići razina sigurnosti za sve pacijente, posebno osobe na bolničkom liječenju, te sve korisnike ustanova socijalne skrbi, kao i sve zaposlenike u tim sustavima”, naveo je u priopćenju ministar zdravstva Vili Beroš, prenosi 24sata.hr.

Pretpostavljate, početna informacija da će covid potvrde na snagu stupiti 01. listopada – neće zaživjeti budući da upute još uvijek nisu detaljno razrađene, potvrdila je u izjavi za HRT zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

Posljednjih su se dana obavljeni mnogobrojni sastanci i uspostavljeni kontakti s ravnateljima zdravstvenih ustanova, ističe Beroš.

Evidencija i kontrola potvrde svakog zaposlenika zadatak je ravnatelja i rukovoditelja nižih organizacijskih jedinica s ciljem da se svakodnevni radni procesi odvijaju bez zastoja i u predviđenom radnom vremenu.

Stručne službe Ministarstva zdravstva bit će u stalnom kontaktu sa svim ustanovama kojima će trebati pomoć u organizaciji i provedbi mjera.

„Odluku o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera u zdravstvenom sustavu, kao i sustavu socijalne skrbi, donosi Stožer civilne zaštite. Po donošenju odluke sve zdravstvene ustanove dobit će detaljne upute o načinima i uvjetima njihove primjene, organizaciji izvještavanja i razmjeni informacija unutar sustava kako bi se ujednačila praksa, a svi zaposlenici i sve ustanove provodile svoje svakodnevne aktivnosti pod jednakim uvjetima”, rekao je Beroš i dodao kako navedene mjere imaju privremeni karakter, a njihove trajanje prilagoditi će se ovisno o opasnosti prodora virusa u zdravstveni i sustav socijalne skrbi.

www.sjever.hr/24sata.hr
28.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.