Now Reading:
KORONA KRIZA KAO PRILIKA: Koprivničko-križevačka županija među vodećima prema broju novootvorenih obrta
Full Article 2 minutes read

KORONA KRIZA KAO PRILIKA: Koprivničko-križevačka županija među vodećima prema broju novootvorenih obrta

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, u Hrvatskoj je od početka godine otvoreno skoro 5 tisuća novih obrta, piše portal Župan.hr.

Od početka godine u svim županijama povećan je broj obrta i dok ih su ih najviše imale Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija, u postocima su najveći rast imale Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Sisačko-moslavačka županija.

Uz Koprivničko-križevačku, u samom vrhu našla se još jedna sjeverna županija. Riječ je o Zagrebačkoj koja je prema rastu broja obrta od početka godine zauzela četvrto mjesto s 341 novim obrtom.

U postocima, uvjerljivo prvo mjesto prema najvećem rastu otvorenih obrta od početka godine zauzela je Koprivničko-križevačka županija s 8,3 posto.

Kako piše portal Župan.hr, usred korona krize županije su povećavale sredstva za poticaje gospodarstva i obrtništva zbog čega se obrti nisu ugasili već je njihov broj povećan. Županije obrtnicima i malim gospodarstvenicima nude niz mjera kojima im pomažu.

Promatrajući sjevernu Hrvatsku, Koprivničko-križevačka županija je krajem 2020. godine imala 1547 obrta, a do 21. rujna ove godine, taj je broj povećan na 1675. Iako Krapinsko-zagorska i Varaždinska županija imaju više registriranih obrta, u postocima su bilježile manji rast od Koprivničko-križevačke županije.

Tako se broj obrta u Krapinsko-zagorskoj županiji u odnosu na prošlu godinu povećao s 2735 na 2882 odnosno za 5,2 posto, a Varaždinska županija bilježila je rast od 5,6 posto. U odnosu na prošlu godinu, broj obrta se u Međimurskoj županiji povećao s 1410 na 1469 što je rast od 4,1 posto.

www.sjever.hr / zupan.hr
27.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.