Now Reading:
EUROPSKI TJEDAN SPORTA Čakovčanci vježbali pod zvijezdama – evo kako je bilo
Full Article 2 minutes read

EUROPSKI TJEDAN SPORTA Čakovčanci vježbali pod zvijezdama – evo kako je bilo

Podno nedavno rekonstruirane fortifikacije Starog grada Čakovec u Perivoju Zrinskih sportaši i rekreativci su vježbanjem pod zvijezdama obilježili Europski tjedan sporta.

Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja se ove godine održava po sedmi puta, a cilj je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Glavna tema kampanje i dalje je „#BeActive“ kojom se javnost nastoji potaknuti na aktivnost, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Kao i prethodnih godina, u sklopu ovog europskog događaja organizirane su aktivnosti diljem Europe, a jedan od gradova domaćina ove godine je i Čakovec koji je u subotu bio domaćin “BeActive Nighta”.

Kako je istaknuo državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, površina jezera pokraj Starog grada Čakovec izuzetna je lokacija koja je cijelu manifestaciju podigla na višu razinu jer je cilj događaja bio pokazati građanima prednosti noćnog vježbanja te kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada.

-Čakovec kao središte Međimurske županije nije slučajno odabran za jednog od domaćina ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Međimurje živi sport zahvaljujući mnogim sportašima, rekreativcima i zaljubljenicima u sport koji iz godine u godinu svojim aktivnostima i uspjesima pozicioniraju naš kraj kao odličnu sportsku destinaciju. Međimurje je proglašeno Europskom regijom sporta za 2022., a ta prestižna titula omogućit će nam još bolje promoviranje našeg kraja, stvaranje kvalitetnije sportske infrastrukture i uvjeta za naše sportaše – kazao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Vježbanju pod zvijezdama odazvali su se brojni građani i djeca, a pozdravili su ih i zamjenica gradonačelnice Grada Čakovca Marina Gradišer te ambasador Europskog tjedna sporta, proslavljeni gimnastičar Filip Ude. Događaju su nazočili državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović. Uz Ministarstvo turizma i sporta, Međimursku županiju i Grad Čakovec, u obilježavanje se uključio i Informacijski centar Europe Direct Čakovec.

Vježbanje su predvodili Luka Prprović iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec – Macan, članovi Studia Vivona Čakovec, Ivana Posavec iz studija Fit life, Twirling club Čakovec, Martina Maltar iz Fitnes kluba In, Plesno gimnastički klub Flik Šenkovec, Tomislav Debelec iz TD FIT, Tanja Mesarić iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec – Macan, Plesna skupina Korak Virne Hošnjak i Edita Gorski.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
27.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.