Now Reading:
Državna tajnica Sandra Herman u Varaždinu: Varaždinska hiža je fenomenalan projekt, sigurno će naći svoje mjesto u financiranju!
Full Article 3 minutes read

Državna tajnica Sandra Herman u Varaždinu: Varaždinska hiža je fenomenalan projekt, sigurno će naći svoje mjesto u financiranju!

Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman je povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma posjetila Varaždin gdje su ju ugostili gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica gradske Turističke zajednice Jelena Toth.

Tom prilikom, gradonačelnik i državna tajnica obišli su neke gradske objekte i razgovarali su o projektima koje Grad Varaždin namjerava provesti u narednom razdoblju.

Gradonačelnik Bosilj naglasio je kako u sljedećoj omotnici turizam dobiva na važnosti, a Varaždin namjerava kandidirati neke projekte poput Varaždinske kuće o čemu je razgovarao i s državnom tajnicom Herman.

-Tamo ćemo smjestiti turističko-informativni centar, veliku suvenirnicu pravih varaždinskih proizvoda, a razgovarali smo i o potencijalu gradnje hotela u Varaždinu – rekao je Bosilj dodavši kako će Ministarstvo ulagati u razvoj kongresnog turizma na kontinentu za što će imati nekoliko lokacija.

Napomenuo je kako Grad Varaždin konstantno dobiva razne upite oko mogućnosti održavanja kongresa, no trenutno nema odgovarajuću infrastrukturu pa vjeruje da će se u narednom razdoblju ključna infrastrukturna pitanja u Varaždinu riješiti.

Bosilj je najavio i jednu od najboljih turističkih razglednica Varaždina, poznatog kao grada biciklista. Naime, u utorak će upravo u Varaždinu biti cilj prve etape međunarodne utrke CRO race.

-Sutra nam dolaze biciklisti iz Europe, Azije, Amerike i Australije. To je jedna od najboljih razglednica ovog grada. Prije toga, naši mladi od 9 do 12 godina imaju mogućnost virtualnog natjecanja na biciklima koji će biti postavljeni na Korzu– rekao je gradonačelnik i pozvao sve građane da dođu na cilj i uživaju u svim čarima biciklizma.

Državna tajnica Sandra Herman je istaknula kako je Varaždin unatoč vrlo zahtjevnoj i neizvjesnoj godini ostvario vrlo dobre turističke rezultate. U odnosu na prošlu godinu povećao je broj noćenja za više od 55 posto, a prema dosad ostvarenom broju noćenja nalazi se na 71 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Naglasivši problematiku smještajnih kapaciteta o kojoj je razgovarala s gradonačelnikom, Herman je rekla kako je riječ o pozitivnoj problematici koja znači da postoji potražnja.

-Ovu problematiku ćemo sasvim sigurno riješiti u narednom razdoblju. Smještajni kapaciteti mogli bi se riješiti uz jedan kvalitetan, malo veći city hotel, a razgovarali smo i o puno ozbiljnijem i većem smještajnom kapacitetu vezanim uz Arenu, daljnji razvoj sportsko-rekreacijskog turizma i razvoj turizma vodenih sportova na rijeci Dravi – kazala je državna tajnica.

Dodala je kako će u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti te višegodišnje financijsko razdoblje 2021. – 2027. velik dio sredstava biti namijenjen kontinentalnom turizmu.

-Sigurna sam da će i Varaždinska hiža, koja je fenomenalan projekt, naći svoje mjestu u jednom od ta dva financiranja – zaključila je Herman.

tklopotan / www.sjever.hr
27.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.