Now Reading:
NOVOSTI IZ ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC: Otvoren novi COVID deal odjel, novozaposleni zdravstveni djelatnici, nove suradnje
Full Article 2 minutes read

NOVOSTI IZ ŽUPANIJSKE BOLNICE ČAKOVEC: Otvoren novi COVID deal odjel, novozaposleni zdravstveni djelatnici, nove suradnje

U Županijskoj bolnici Čakovec od 1. lipnja 2021., od kada je na mjestu v.d. ravnatelja dr. med., spec. pedijatrije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije Igor Šegović, na snagu su stupile i nove odluke, jedan se dio bolnice prenamijenio te se povećao broj zaposlenih zdravstvenih djelatnika.

Ravnatelj Šegović je na posljednje održanoj press konferenciji akcentuirao sve veći broj covid-19 oboljelih, uz naglasak kako je većina novooboljelih necijepljena i iskoristio priliku da svoje sugrađane i djelatnike bolnice pozove da se cijepe budući da se broj novooboljelih pacijenata svakodnevno povećava. To je povećanje uzrok i novog dijela bolnice – COVID deal.

– Od 1. lipnja od kada sam stupio na dužnost v.d. ravnatelja bolnice odmah smo se počeli pripremati, proučavali smo situaciju i mogućnosti novog covid -19 vala te osmislili jedan novi dio bolnice – COVID deal. Pregradili smo prostorije stare dnevne bolnice i napravili jedinicu intenzivnog liječenja tako da se najteži pacijenti oboljeli od covid bolesti na respiratoru mogu zbrinjavati u tom prostoru. Imamo mogućnost zbrinjavanja 6 pacijenata koji su oboljeli u toj covid 19 jedinici, a istovremeno se, u jedinici intenzivnog liječenja, mogu nesmetano provoditi operacije. U novoj covid jedinici rade anesteziolozi koji su dosta opterećeni, pa smo se aktivno ubacili i na traženje anesteziologa do kojih je teško doći, no uspjeli smo zaposliti novu anesteziologicu, dr. Ivanu Novak, specijalisticu anesteziologije i intenzivnog liječenja koja je iz bolnice Varaždin bez ikakvih dugovanja i obaveza prešla u našu bolnicu – izvijestio je ravnatelj Šegović.

– Obzirom na covid bolesti, neke bolničke djelatnosti bile su supremirane tako da porastom dostupnosti zdravstvene zaštite pacijentima, vidimo da ima veći broj novodijagnosticiranih onkoloških pacijenata. U našoj bolnici imamo jednog onkologa. Uvidjevši da nam i u tom djelu nedostaje liječnika imamo suradnju s dr. Damirom Gugićem koji je onkolog, profesor i bivši šef odjela za radioterapije u KBC-u Osijek. Dr. Gugić će dva puta tjedno dolaziti u Čakovec i svojim znanjem pripomoći našoj bolnici – poručio je Šegović i dodao kako su raspisani natječaji za voditelje i pročelnike odjela.

mčaržavec/www.sjever.hr
26.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.