Now Reading:
Međimurje – Europska regija sporta domaćin 15. Međunarodnog karate turnira Cro Cup
Full Article 2 minutes read

Međimurje – Europska regija sporta domaćin 15. Međunarodnog karate turnira Cro Cup

U sportskoj dvorani Osnovne škole Mala Subotica u organizaciji Karate klub Globus i Karate klub Mala Subotica, u subotu se održavao 15. Međunarodni karate turinir „Cro Cup“ koji je okupio 442 natjecatelja iz 45 slovačkih, mađarskih i hrvatskih klubova.

Sport kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija prihvatila kao terapeutsku disciplinu, ali i najkompletniji kreativni sport, danas sve više privlači mlade i djecu. Upravo je karate jedinstven sport koji treniraju i djevojčice i dječaci, sport koji razvija mentalni i fizički balans, povjerenje, sigurnost i poštovanje.

Natjecateljima je dobrodošlicu u Međimurje – Europsku regiju sporta 2022. poželjela pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić 

-Ovaj Međunarodni turnir itekako doprinosi pozicioniranju Međimurja kao sredine koja neprestano ulaže u sport. Međimurje se može pohvaliti najvećim brojem nagrađivanih karatista, a turniri poput ovog zalog su daljnjem razvoju međimurskog karatea, sportskoj disciplini koja uz iznimni fizičku spremu, zahtjeva i disciplinu uma – poručila je pročelnica te svima poželjela sreću u današnjim izvedbama i borbama.

Važnost i značaj karatea ne samo za rekreaciju i zdravlje već i za promociju naglasila je i državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman koja je otvorila ovaj turnir, a otvorenju su nazočili i načelnik Općine Mala Subotica  Valentino Škvorc, ravnateljica Osnovne škole Mala Subotica Željka Štampar Zamuda, predsjednik Hrvatskog karte saveza Davor Cipek te glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Luka Požgaj.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
25.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.