Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija i dalje lider u Hrvatskoj po stopi zapošljavanja
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija i dalje lider u Hrvatskoj po stopi zapošljavanja

Skupština Koprivničko-križevačke županije u sklopu 3. sjednice ima na dnevnom redu čak 32 točke, a prvi dio sjednice iskorišten je za raspravu o njih 11.

Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak, a nakon što su članovi i članice glasali o izmjeni dnevnog reda i nakon podnesenog izvještaja Mandatnog povjerenstva predsjednice Verice Rupčić, svečanu prisegu položio je novi član Skupštine Dražen Čuklić koji će obnašati dužnost zamjenika člana Ivana Sabolića koji je svoj mandat stavio u mirovanje.

Jedna od točaka bila je i aktualna situacija što se tiče stanja nezaposlenosti. Tako su na području županije zabilježene 234 zaposlene osobe više nego na kraju 2019. godine, dok je nezaposlenost na razini od 6.1 posto čime smo druga po redu županija s najmanjim brojem nezaposlenih.

Ovako dobre brojke postignute su unatoč aktualno situaciji uzrokovanoj koronavirusom.

Inače, i te posljednje brojke samo nastavljaju trend  prema kojem je stopa zapošljavanja unazad nekoliko godina najbolja u Hrvatskoj.

Članovi Skupštine donijeli su i rješenje o imenovanju ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije, a novi je mandat dobio dosadašnji ravnatelj Dragutin Guzalić.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, zatim je okupljenima predstavio Informaciju o radu Stožera.

Između ostalog, u informaciji je navedeno kako je u spomenutom razdoblju na području županije zabilježeno oko tri tisuće slučajeva zaraze koronavirusom, a zbog dostupnijeg i jednostavnog testiranja, u županijskom Zavodu za javno zdravstvo omogućene su usluge sva tri tipa testiranja – serološkog, PCR i antigenskog. Zavod je, uz Stožer, bio i glavni koordinator cijepljenja opće populacije na organiziranim punktovima u gradovima i općinama.

Izvješće o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije također je bila jedna od tema, a zaključak je da je Koprivničko-križevačka županija županija s nultom stopom tolerancije na nasilje.

Izvješće o poslovanju trgovačkog društva u suvlasništvu Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu – Piškornice“ d.o.o. Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske predstavio je direktor RCGO Piškornica Mladen Ružman.

Obzirom na dužinu sjednice i epidemiološke mjere, temeljem Poslovnika Županijske skupštine određen je prekid sjednice i njezin nastavak za sljedeći tjedan.

www.sjever.hr/kckzz.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.