Now Reading:
Beroš: Tko se neće ni testirati ni cijepiti, neće ni raditi ni dobiti plaću
Full Article 2 minutes read

Beroš: Tko se neće ni testirati ni cijepiti, neće ni raditi ni dobiti plaću

Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite istaknuo je između ostalog da među hospitaliziranima i umrlima i dalje ima najviše necijepljenih te pozvao sve starije osobe da se cijepe.

Tko se ne želi cijepiti ni testirati neće moći biti na poslu 

Što se tiče uvođenja covid potvrda u zdravstveni sustav od 1. listopada, Beroš kaže da se testiranja za necijepljene djelatnike planiraju dva puta tjedno, a u prvo će vrijeme biti besplatna.

-Ako se netko ne želi testirati, neće moći biti na poslu i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Sustavu će napraviti problem jer će trebati naći zamjenu, a sebi jer će neopravdano izostati i neće sukladno zakonu primiti naknadu – upozorio je.

Istaknuo je da će covid potvrde biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima itd.

Voditelj Nacionalnog stožera i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je da se u trenutnoj epidemiološkoj situaciji nastavlja s balansiranim pristupom mjerama.

– Znamo da postoje nezadovoljstva u nekim sektorima, ali mjere donosimo tako da se zaštitimo od situacija i okupljanja u zatvorenom prostoru, gdje je teško kontrolirati situaciju. Hoće li mjere ići prema daljnjoj liberalizaciji ovisi o cijepljenju – naglasio je.

www.sjever.hr/hina.hr
24.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.