Now Reading:
NAJLJEPŠE ŠETNJE ZAGREBAČKIM KRAJEM Istražite i doživite zagrebački kraj kroz tematski vođene ture
Full Article 2 minutes read

NAJLJEPŠE ŠETNJE ZAGREBAČKIM KRAJEM Istražite i doživite zagrebački kraj kroz tematski vođene ture

Ako ste u lipnju propustili priliku da istražite i doživite zagrebački kraj na jedan potpuno nov način, možete to učiniti već ovog vikenda!

Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije nastavlja svoj zajednički projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Velike Gorice, Zaprešića, Vrbovca, Dugog Sela, Krašića, Pisarovine te Turističkoj zajednici Savsko-sutlanska dolina i brigi, koja obuhvaća područja Brdovca, Dubravice i Marije Gorice.

Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 25. rujna u Pisarovini, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu te u nedjelju, 26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću. Na svim lokacijama posjetitelji mogu izabrati prijepodnevnu turu s početkom u 11 sati ili poslijepodnevnu u 17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu posjetitelji mogu rezervirati OVDJE te ujedno vidjeti polazište svake od tura te njihovo predviđeno trajanje.

Na svim destinacijama posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu zagrebačkog kraja kroz zanimljivo ispričanu priču.

Tako će posjetitelji ovog vikenda u Dugom Selu čuti priču o Draškovićima, dok će u Vrbovcu upoznati bogatu hrvatsku baštinu na vrhu brežuljka. Krašić nudi planinarsko-interpretacijsku šetnju Dolinom kardinala, a u Pisarovini će se slušati zaboravljene priče ovog živopisnog kraja. Plemenito ispisane stranice povijesti čekaju posjetitelje Velike Gorice, a u Dubravici uživajte u bezvremenskim junačkim pričama ovog kraja. Zaprešić će dočekati posjetitelje u urbanoj jezgri i provesti ih kroz priče svoje slavne prošlosti.
Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr
22.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.