Now Reading:
U Varaždinskim Toplicama predstavljen projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” vrijedan gotovo pola milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskim Toplicama predstavljen projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” vrijedan gotovo pola milijuna kuna

U utorak je u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Toplice” iz Varaždinskih Toplica održana Početna konferencija ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje”.

Konferencija je održana u Gradskoj vijećnici u Varaždinskim Toplicama. Okupljene goste pozdravila je gradonačelnica Dragica Ratković, a u nastavku su predsjednica KUD-a, Silvia Matkun i voditeljica projekta, Nives Božić, predstavile projekt. Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima koje će biti organizirane za djecu i mlade – plesnim i tamburaško-pjevnim radionicama, radionicama izrade nošnji i tradicionalnih ukrasa te radionicom „Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”. Radionice će biti besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Prvi desetodnevni ciklus tamburaško-pjevnih radionica kreće s provedbom već 11. listopada 2021.

Projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje” provodi Kulturno umjetničko društvo „Toplice” u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike i Gradom Varaždinske Toplice. Ukupna mu je vrijednost 468.249,71 kuna, od čega 85 posto sufinancira Europski socijalni fond, a 15 posto državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 2. srpnja 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti su dostupne na web stranici projekta https://projekt.kud-toplice.hr/.

www.sjever.hr
22.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.