Now Reading:
Europski tjedan sporta u Međimurju: biciklijada tri grada krenula iz Preloga
Full Article 1 minutes read

Europski tjedan sporta u Međimurju: biciklijada tri grada krenula iz Preloga

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u sklopu Europskog tjedna mobilnosti i Europskog tjedna sporta u srijedu se održala tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Utrka je u jutarnjim satima krenula iz Preloga, a start su pozdravili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i Saveza Međimurske županije.

Ovogodišnja utrka organizirana je i u sklopu projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022. godine, a u organizaciji su sudjelovali i Zajednica sportskih udruga i Savez Međimurske županije, PU međimurska, Međimurska županija, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Cilj ove akcije je promocija važnosti redovite tjelesne aktivnosti kao čimbenika u unapređenju i očuvanju zdravlja ljudi i kvalitete njihovog života. Posebno se promoviraju biciklizam i pješačenje koji su primjereni za osobe svih dobnih skupina pa se biciklijada odvijala pod motom „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj”.

www.sjever.hr / prelog.hr
22.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.