Now Reading:
NIŠTA OD NOĆNIH KLUBOVA! Sprema li se u Hrvatskoj pooštravanje postojećih mjera?
Full Article 1 minutes read

NIŠTA OD NOĆNIH KLUBOVA! Sprema li se u Hrvatskoj pooštravanje postojećih mjera?

Da Nacionalni stožer civilne zaštite trenutno ne razmišlja o pooštravanju mjera niti liberalizaciji istih izjavio je u ponedjeljak, 20. rujna 2021. godine ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Navedeno podrazumijeva da ćemo na otvorenje noćnih klubova još čekati! Kako kaže Božinović “ne treba puno argumentacije” za objašnjenje.

– Nakon 18-19 mjeseci iskustva s pandemijom svatko će vam reći da su glavni problem zatvoreni prostori, ako prostor nije dovoljno prozračen i ako ljudi ne održavaju kakvu-takvu distancu. Ono što je moguće vani teško da je moguće unutra – rekao je Božinović i dodao kako je okupljanje u noćnim klubovima teže staviti pod kontrolu od, recimo, okupljanja na nogometnoj utakmici. Naglasio je i poručio građanima Hrvatske da zaborave na onu sintagmu „propuh ubija”, budući da propuh trenutnoj situaciji spašava ljude od zaraze. Osvrnuo se i na prosvjed u Zagrebu.

– Ovi koji su jučer prosvjedovali u Hrvatskoj su vjerojatno nakon toga, barem dio njih, otišli u kafiće i restorane i vjerojatno bili ljuti zbog toga što su prosvjedovali, a pravog razloga nisu imali – rekao je.

www.sjever.hr/poslovni.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.