Now Reading:
Obnova suradnje prijateljskih gradova Varaždina i Montale, Bosilj: Tekstil je naša poveznica
Full Article 2 minutes read

Obnova suradnje prijateljskih gradova Varaždina i Montale, Bosilj: Tekstil je naša poveznica

U službeni posjet Gradu Varaždinu stigla je delegacija talijanskog Grada Montale prevođena gradonačelnikom Ferdinandom Bettijem. Na službenom prijemu delegaciju prijateljskog grada Montale u gradskoj vijećnici ugostio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako je Grad Montale prijatelj Grada Varaždina od 1987. godine, a ono što povezuje ova dva grada je to što su oba grada, kako kaže gradonačelnik, kolijevke tekstila.

– Montale ima 11 tisuća stanovnika, manje od Varaždina, ali je taj tekstil naša poveznica. Nadamo se da ćemo razmjenom ovih iskustava gdje su se oni prenamijenili prema visokoj modi, da će to uspjeti i Varaždin. Razgovarali smo obrazovanju, kulturi, gospodarstvu gdje vidimo prostor za razvoj naše suradnje koja je zamrla i koju želimo ponovno pokrenuti – kazao je Bosilj dodavši kako vjeruje da Montale i Varaždin mogu surađivati na puno polja.

Ferdinando Betti, gradonačelnak Montale složio s Bosiljem rekavši kako se nada ponovnoj uspostavi kontakata između gradova koja je jedno vrijeme bila prekinuta.

– Nakon ove užasne pandemije koja još nije završila, vaš poziv predstavlja jednu snažnu nadu da ponovno zajedno krenemo i udahnemo nov život inicijativama i projektima kako bismo ponovno učvrstili naše prijateljstvo – rekao je Betti i iskazao zadovoljstvo što je imao prilike ugostiti i dogradonačelnika Miroslava Markovića u Montaleu.

Zahvalivši na gostoprimstvu najavio je međusobnu suradnju između škola grada Montale i Varaždina kao i posjet Špancirfestu iduće godine na kojem će Montale imati prilike Varaždincima predstaviti svoju gastro i eno ponudu.

Dodao je kako planiraju uživati u Varaždinskim baroknim večerima i pozvao delegaciju Grada Varaždina u ponovni posjet Italiji kako bi upoznali razna poduzeća koja se bave tekstilnom, mehanikom i raznim područjima na kojima je također moguće ostvarivanje međusobne suradnje.

abrkic/sjever.hr
20.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.