Now Reading:
I ovu nedjelju donosimo recept za brzi i jako fini kolač! Čudo od jednog jaja!
Full Article 3 minutes read

I ovu nedjelju donosimo recept za brzi i jako fini kolač! Čudo od jednog jaja!

“Čudo od jednog jaja” – zanimljiv naziv za kolač koji je ujedno jako jednostavan, ukusan i koji nam trebaju sastojci koje uglavnom uvijek imamo doma, a recept smo uzeli s portala Zadovoljna.hr

SASTOJCI KOJI SU VAM POTREBNI:

BISKVIT
– 1 jaje
– 1 šalica šećera
– 1 šalica mljevenih oraha
– 1 šalica mlijeka
– ½ šalice ulja
– 1 šalica brašna
– 1 prašak za pecivo

KREMA
– 1 puding od vanilije
– 3 dcl mlijeka
– 2 žlice šećera
– 15 dkg maslaca

PRIPREMA ČUDA OD JEDNOG JAJA:

1.Izmiksajte jaje i dodajte pola šalice šećera te nastavite miksati dok ne dobijete gustu kremastu teksturu. Potom dodajte mlijeko i miješajući postepeno dodajte ostatak šećera. Zatim dodajte ulje, a potom dodajte orahe te na kraju žlicom umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.

2. Pripremljenu smjesu prelijte u nauljeni i pobrašnjeni lim za pečenj i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko minuta, ali ga je dobro provjeriti čakalicom nakon minuta.

3.  Odvojite 1 dcl mlijeka i u njega umiješajte puding i šećer, a ostatak mlijeka stavite u lonac da provre. Smanjite vatru i u vrelo mlijeko polagano miješajući dodajte pripremljeni puding. Kada sve provre maknite s vatre i ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte maslac i sve dobro razradite mikserom.

4. Na ohlađeni biskvit dodajte kremu i posipajte s dodatkom po svojoj želji – ribanom čokoladom, mljevenim keksima, cimetom, mljevenim orasima…

www.sjever.hr/zadovoljna.hr 19.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.