Now Reading:
U Goričanu obilježena 30. godišnjica oslobođenja vojnog objekta „Karaule“ – odana počast Josipu Šavori – Dodija
Full Article 2 minutes read

U Goričanu obilježena 30. godišnjica oslobođenja vojnog objekta „Karaule“ – odana počast Josipu Šavori – Dodija

U subotu, 18. rujna 2021., u Općini Goričan prigodno je obilježena 30. godišnjica oslobođenja vojnog objekta „ Karaule“.

Od prisutnih uzvanika, valja istaknuti da su svojim dolaskom svoj obol obilježavanju oslobođenja dali i zamjenik župana Josip Grivec, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen SrpakAntun Jurinec kao predsjednik kriznog štaba Čakovec, Josip Vadlja kao predsjednik kriznog štaba Goričan, Mijo Baranašić, predsjednik kriznog stožera Goričan, Mario Harmicar ispred UDVDR-a Goričan, podpredsjednica Općinskog vijeća Općine Goričan Marta Markač, te načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, kao domaćin obilježavanja obljetnice.

Na početku samog obilježavanja minutom šutnje odana je počast gospodinu Josipu Šavori – Dodija, dobitniku ovogodišnje nagrade Općine Goričan za životno djelo, ujedno i sudioniku oslobađanja karaule koji je na današnji dan prije 30. godina skinuo zastavu bivše države i postavio zastavu Republike Hrvatske na ovom vojnom objektu, a nažalost nas je danas u jutarnjim satima napustio zauvijek.

Prigodnim govorom okupljenima se obratio načelnik općine Emanuel Sinković, koji je istaknuo kako zajedništvo koje je bilo 1991. i koje je dovelo do oslobađanja karaule, mora biti nit vodilja kako bi dalje svi zajedno razvijali svoj kraj i općinu.

Uz čestitku svim međimurski braniteljima na njihovom danu, istaknuo je i kako je izuzetno bitno povijest Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države prenijeti na mlade naraštaje.

www.sjever.hr/gorican.hr
18.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.