Now Reading:
Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca – samo jedna točka dnevnog reda otvorila je brojna pitanja!
Full Article 3 minutes read

Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca – samo jedna točka dnevnog reda otvorila je brojna pitanja!

Treća sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca, održana u srijedu, započela je aktualnim satom na kojem su vijećnici i vijećnice gradonačelnici Ljerki Cividini postavljali pitanja.

Gradski vijećnik, HNS-ov Josip Varga upitao je gradonačelnicu Cividini o planovima oko korištenja slobodnog prostora u Društvenom domu u Slemenicama s obzirom da je prostor prevelik, a većina prostora je zasad neiskorištena.

Gradonačelnica Cividini složila se s vijećnikom, kazavši kako je izgradnja Društvenog doma započela prije dvadesetak godina, a obilaskom mjesnih odbora uvidjeli su da je predimenzioniran. Naglasila je kako trenutno razmišljaju da donji dio prostora prenamjene za vrtićke skupine čime bi se rasteretili kapaciteti ostalih dječjih vrtića.

Vijećnik Miroslav Novak, iz redova SDP-a postavio je pitanje oko mogućnosti postavljanja rasvjete na Mihovljanski breg na što je gradonačelnica odgovorila kako trenutno nemaju bazu podataka o planu postavljanja rasvjetnih tijela. Napomenula je kako je prvo potrebno osvijetliti prostore oko škola i vrtića te kako je u planu izrada baze podataka postojećih rasvjetnih tijela.

Predsjednik Gradskog vijeća, Darko Zver iz stranke Fokus pitao je o tijeku izgradnje Centra za odgoj i obrazovanje Međimurske županije te 4. osnovne škole na području Vojnih vrtova.

Gradonačelnica Cividini pojasnila je kako za Centar za odgoj i obrazovanje postoji građevinska dozvola, no projekt je preskup da bi ga Grad Čakovec samostalno financirao zbog čega nastoje pronaći način za realizaciju projekta u dogovoru s raznim ministarstvima i ostalih jedinica lokalne samouprave u županiji.

HSLS-ov Renato Slaviček predložio je da ubuduće, vijećnici uz materijale i poziv dobivaju i izvješće o tijeku izvođenja kapitalnih investicija na području Grada kako bi bili uključeni u trenutna događanja.

Asja Supančić Balog iz Fokusa uputila je pitanje koje se tiče gradske komunalne službe oko češćih obilaska dječjih igrališta na jugu Čakovca gdje se u popodnevnim i večernjim satima skupljaju odrasle osobe i konzumiraju alkohol.

Gradonačelnica Cividini kazala je kako su gradske vlasti upućene u ovaj problem te kako je rješenje preustroj radnog vremena komunalnih redara ili angažiranje zaštitarskih tvrtki.

Vijećnik Boris Bistrović iz redova stranke Fokus pitao je gradonačelnicu o planu vezanom uz obnovu Trga Republike u Čakovcu te obnovom fasade.

Gradonačelnica je odgovorila kako problem u tome što jedna zgrada ima više suvlasnika, a ne može se krenuti u uređivanje pročelja zgrada ako krovište nije dobro. Pojasnila je kako će Grad za početak naručiti izradu vizure, nakon čega će krenuti u izradu idejnih rješenja za sve zgrade posebno za što moraju imati suglasnost svih vlasnika. Isto tako, naglasila je gradonačelnica, građane će se pitati za mišljenje i komentare.

Na 3. sjednici Gradskog vijeća nazočno je bilo 17 vijećnika koji su većinom glasova prihvatili dnevni red sadržan od samo jedne točke koja se ticala izvršenja proračuna u prvoj polovici 2021. godine.

Iako je dnevni red usvojen većinom glasova vijećnika, SDP-ov Jurica Horvat apelirao je da drugi puta bude više točaka dnevnog reda na što je predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver odgovorio kako smatra da je bitno da se sjednica održi bar jedanput neovisno o količini točaka dnevnog reda. Poanta sjednice je, smatra Zver, aktualan sat kada svaki od vijećnika ima priliku gradonačelnici postaviti pitanje koje se tiče poboljšanja životnog standarda građana.

Prva i jedina točka dnevnog reda prihvaćena je većinom glasova prisutnih vijećnika.

tklopotan/www.sjever.hr
15.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.