Now Reading:
100 DANA BOSILJA: Mijenjamo Varaždin nabolje, a obećanja izvršavamo bez obzira na laži bivše vlasti
Full Article 4 minutes read

100 DANA BOSILJA: Mijenjamo Varaždin nabolje, a obećanja izvršavamo bez obzira na laži bivše vlasti

Gradom Varaždinom se od 8. lipnja 2021. godine “Upravlja, a ne vlada!” naglasio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj povodom 100 dana na čelu grada.

-Mi smo trenutno u 6. minuti utakmice koja traje 90 minuta. Detektirali smo osnovne probleme u ovom gradu i iako smo imali povrijeđenih igrača i onih s presvučenim dresovima, nismo dobili gol iako su nam ga pokušali zabiti. Sada smo se konsolidirali i ostalih 1360 dana pred nama, odradit ćemo na najbolji mogući način. Od 8. lipnja Gradom Varaždinom se upravlja, a ne vlada, građane se pita, a ne blokira, projekti se planiraju, a ne opstruiraju, problemi se rješavaju, a ne ignoriraju. Naš cilj je i dalje isti – da pokrenemo naš grad na svim područjima i da omogućimo kvalitetan i sadržajan život svih naših stanovnika – naglasio je Bosilj te dodao da će Varaždin ponovno biti primjer svim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Osvrnuo se na bivšu vlast i zatečeno stanje opisavši ga kao poprilično zapušteno na svim razinama.

U prvih 100 dana vladavine, opisuje Bosilj, riješen je problem odvoza mješovitog komunalnog otpada, završen je projekt rekonstrukcije ulice Rudolfa Horvata i drugih ulica, vraća se kategorizacija Aerodromu Varaždin, dogovoreno je vraćanje duga za Arenu Varaždin te revizijom Ugovora promijenjen sustav naplate parkiranja.

Od najvažnijih projekata Bosilj ističe rješavanje statusa učiteljica i učitelja u produženom boravku, dostupnosti školske sportske dvorane tijekom cijele godine, povećavanju iznosa stipendija za deficitarna zanimanja, osiguravanje inicijalnih sredstva za DV u Hrašćici i društveni dom u Gornjem Kućanu te osnivanje Odbora za mlade i rješavanje probleme mladih.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković osvrnuo se na dugovanja TPN Drave rekavši da je u tijeku izrada revizije ugovora kao što je i obećano s ciljem smanjenje najma za dvoranu koja bi trebala nositi milijunske uštede kroz dugi niz godina te podsjetio na promjenu odluke bivše gradske vlasti o parkiranju.

-Dodali smo 3. zonu, a neke ulice u kojima se parking naplaćivao do 20 sati, smanjili smo naplatu do 15 sati – govori Marković.

Nadalje, osvrnuo se na loše stanje WC-a u jednom dječjem vrtiću koje je, ističe, također ostavština bivše vlasti, a na takve stvari, kada su u pitanju djeca, ne mogu ostati imuni te će doskočiti i tom problemu.

-Pokrenuli smo i pripremu za projekt na Mjere 7.4.1. ruralnog razvoja u našim prigradskim naseljima i od nule napravili pripremu za projekt Kulturnog centra u Gornjem Kućanu te reprojektirali projekt dječjeg vrtića u Hrašćici – govori Marković dodajući kako posebnu pozornost posvećuju mladima što dokazuje osnivanjem posebnog odbora za mlade u Gradskom vijeću koji će surađivati sa Savjetom mladih.

U ovih 100 dana gradska vlast, govori Maković, održala je 500 sastanaka, a na posljednjem je dogovoreno da će Grad Varaždin preuzeti financiranje rane intervencije za djecu s teškoćama u razvoju i model prema kojem će ta djeca u Varaždinu dobivati pomoć koja im je potrebna.

Aktualni gradonačelnik osvrnuo se i na Gospodarsku zonu Brezje rekavši kako je prethodna vlast prodala pet zemljišta investitorima u Zoni Brezje, a oni su dosada prodali već tri.

-Sljedeći tjedan ide još jedan natječaj za novih pet parcela jer smo našli još pet investitora. U četiri mjeseca smo doveli osam novih investitora, dok je u svih prethodnih četiri godine bilo dovedeno njih pet – rekao je Bosilj.

Pošteno i odgovorno ćemo voditi ovaj grad i dalje. Mijenjamo Varaždin nabolje jer smo obećali promjene, a obećanja izvršavamo bez obzira na laži bivše vlasti. Potrudit ćemo se da Varaždin postane mjera i obrazac svima u ovoj zemlji – zaključio je gradonačelnik pred kojim je još 1.360 dana na čelu grada Varaždina.

abrkic/sjever.hr
15.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.