Now Reading:
KVALITETA DONOSI I PRIZNANJA Dva restorana iz Varaždinske županije zadržala Michelinove oznake
Full Article 2 minutes read

KVALITETA DONOSI I PRIZNANJA Dva restorana iz Varaždinske županije zadržala Michelinove oznake

Dva restorana iz Varaždinske županije opravdala su kvalitetu te i ove godine zadržala Michelinove oznake, objavila je Turistička zajednica Varaždinske županije.

Restoran Zlatne gorice na Varaždin Bregu tako nosi oznaku Bib Gourmand, dok Restoran Bedem u Varaždinu ima Michelinovu preporuku.

Bib Gourmand znak je za dobar omjer kvalitete i cijene Nije baš zvijezda, ali definitivno nije utješna nagrada, Bib “gurman” – nazvan po Bibendumu, ljubaznom Michelin Manu i službenoj maskoti tvrtke zapravo je vrlo cijenjena ocjena koja prepoznaje restorane koji imaju visokokvalitetnu ponudu hrane po umjerenim cijenama. 1997. godine u vodiču MICHELIN prvi je put predstavljen simbol Bib Gurmana – slika Michelin Mana koji se oblizuje. Od tada je Bibendum postao omiljeni svjetionik za one koji traže kvalitetu uz razumnu cijenu.
Upravo takva, visokokvalitetna ponuda uz razumnu cijenu, očekuje vas u restoranu Zlatne gorice, ali mnogi od vas to već odavno znaju.

Gurmanima vjerojatno ne treba posebno napominjati ni da je među najkvalitetnijim restoranima na našem području i restoran Bedem u Varaždinu. Ne čudi, stoga, ni novo priznanje koje su dobili za kvalitetu – Michelinovu preporuku.

Još 1899. godine Andre Michelin objavio je prvi broj Michelinovog vodiča naziva Le Guide Michelin s ciljem da vlasnici automobila znaju gdje mogu natočiti gorivo, popraviti automobil, ali i gdje dobro pojesti i popiti. Braća Michelin su s ovim ciljem obišli cijelu zemlju te prikupili veliki broj informacija koje su unijeli u vodič. Ovim potezom stekli su kredibilitet i povjerenje, a samo par godina kasnije ovaj vodič je postao gurmanska biblija, a mjesto u njemu tiha je patnja svakog chefa i restorana vrhunske kuhinje.

foto: tz varaždinske županije
a. kučić/sjever.hr/turistickeprice.hr
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.