Now Reading:
Sredstva prikupljena u akciji „Ivanec pomaže Banovini“ idu Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji!
Full Article 3 minutes read

Sredstva prikupljena u akciji „Ivanec pomaže Banovini“ idu Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji!

Na sastanku je dogovoreno da će sva novčana sredstva koju je za akciju „Ivanec pomaže Banovini“ izdvojio Grad Ivanec (100.000 kuna) te dosad prikupljenih 30.000 kuna novčanih donacija od strane poduzetnika, obrtnika i građana biti usmjerena Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji.

Želja je bila da to bude objekt dječjeg vrtića, zdravstvene ambulante, škole ili nekog sličnog objekta općedruštvene namjene, u skladu s izraženim potrebama lokalne zajednice. 

U dogovoru s gradonačelnicom Petrinje, odabir je sada pao upravo na Dječji vrtić Petrinjčicu, koji će se modularno nadograditi kako bi se u njega što prije smjestio dio djece. 

Uz gradonačelnicu Komes, sa situacijom i potrebama vrtića goste iz Ivanca je prilikom obilaska centralnog vrtića upoznala ravnateljica Nataša Vidović.

Gradonačelnik Batinić istaknuo je da su brojni građani, udruge i DVD-ovi odmah nakon potresa priskočili u pomoć, ali da i dalje kontinuirano pomažu.

-Mislim da je odluka o prioritetnom ulaganju u vrtić dobra poruka gradonačelnice, jer na mladima svijet ostaje. Nakon što je Petrinja stradala u ratu, još je više stradala u potresu. Najvažnije je što prije stvoriti pretpostavke da se obitelji, koje su se silom prilika iselile, vrate u svoje domove. Nakon dogovora da prikupljena sredstva idu dječjem vrtiću, ponovno ćemo pozvati naše sugrađane i poduzetnike s područja grada da se uključe, tako da vjerujem da će se naknadno prikupiti i više – izjavio je Batinić.

Pomognimo ranjenoj Petrinji!

Budući da je s Gradom Petrinjom kao investitorom dogovoreno da ivanečka donacija ide ciljano i strogo namjenski petrinjskim mališanima, Grad Ivanec poziva  i dalje sve ljude dobra srca da se u ovu akciju uključe uplatom novčanih donacija na poseban transakcijski račun koji je namjenski, isključivo za te svrhe, otvorio Grad Ivanec.

HR9723600001815600004  Grad Ivanec, Trg hrvatskih ivanovaca 9b, Ivanec

Model HR68

Poziv na broj odobrenja: 7765-OIB uplatitelja

Opis plaćanja: Pomoć potresom razorenoj Banovini

Petrinja je teško ranjen grad i njena obnova (koja u ovom trenutku organizirano još nije započela) trajat će godinama. 

www.sjever.hr/ivanec.hr 10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.