Now Reading:
56. Festival kajkavskih popevki – tradicija i manifestacija ukorijenjene u život cijelog Zagorja
Full Article 2 minutes read

56. Festival kajkavskih popevki – tradicija i manifestacija ukorijenjene u život cijelog Zagorja

U sklopu ovogodišnjeg Tjedna kajkavske kulture koji se vratio u svom punom sjaju, u petak je otvoren 56. Festival kajkavskih popevki. Retrospektivnom koncertu „Popevke zanavek” je, uz gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića i brojne goste i posjetitelje, prisustvovao i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek.

Kako je naglasio gradonačelnik Gregurović, ovo je večer starih hitova na kojoj će se posjetitelji prisjetiti poznatih, ali i onih manje poznatih pjesama koje su se prethodnih godina izvodile na tradicionalnom krapinskom festivalu.

-Festivalski tjedan je najvažniji tjedan u Krapini. To je vrhunac godine i uz ovaj festival koji je duboko ukorijenjen u srcima svih naših stanovnika, Krapina prodiše – naglasio je gradonačelnik Gregurović.

Iako su organizatori i ove godine morali odustati od niza sadržaja zbog još uvijek aktualnih epidemioloških mjera, gradonačelnik Gregurović istaknuo je zadovoljstvo što se festival ipak održao, a vjeruje da će s ovogodišnjim događanjima biti zadovoljni svi posjetitelji. Kako je najavio, subotnja večer će također biti prepuna događanja, a okupljene očekuje „Večer novih popevki”.

-U subotu navečer na Festivalu će nam se pridružiti predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek te ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat – najavio je Gregurović.

Saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek istaknuo je zadovoljstvo što je, kako kaže, na svom terenu i među svojim ljudima.

-Pozdravljam sve drage prijatelje iz Krapine i Hrvatskog zagorja koji su došli ovdje iz drugih dijelova Hrvatske biti dio jednog projekta, jedne tradicije, jedne manifestacije koja je ukorijenjena duboko u srcu, u životu cijelog Hrvatskog zagorja i cijelog hrvatskog kraja – rekao je Tušek i dodao kako su svi prvaci ovog festivala obilježili zagorsku i hrvatsku glazbenu i kajkavsku kulturu i tradiciju.

Naglasivši kako je lijepo vidjeti da Krapina i Hrvatsko zagorje žive, pojasnio je kako i on sam dugi niz godina kroz razvoj glazbene kulture i tradicije daje svoj doprinos ovom i drugim festivalima.

-Festival nema nagrade, ona je revijalnog karaktera, tako da smo svi ovdje prije svega došli iskazati svoje emocije i svoju ljubav prema kajkavskoj kulturi, tradiciji i baštini – zaključio je Tušek.

tklopotan / www.sjever.hr
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.