Now Reading:
Varaždinski stadion dobio novi hibridni travnjak vrijedan 7,3 milijuna kuna, Kustić: Ovo je dobar temelj za nove generacije Modrića i Rakitića
Full Article 4 minutes read

Varaždinski stadion dobio novi hibridni travnjak vrijedan 7,3 milijuna kuna, Kustić: Ovo je dobar temelj za nove generacije Modrića i Rakitića

Posebno svečan dan bio je danas za Gradski stadion u Varaždinu. Naime, na terenu spomenutog stadiona zeleni se nova trava – svečano je otvoren novi hibridni travnjak. Riječ je o najvećem ulaganju ikada u NK Varaždin s ciljem poboljšanja kvalitete uvjeta igranja nogometa što će zasigurno biti dobar temelj za neke nove generacije nogometnih zvijezda.

Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih Hrvatski nogometni savez financira dopremu i ugradnju hibridnog travnjaka u iznosu od 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK “Varaždin” osigurali su ostatak od 1, 8 milijuna kuna za pripremu terena nogometnog igrališta za postavljenje umjetne trave

Čelni čovjek krovne organizacije Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić naglasio je kako je ovo još jedan pokazatelj svega onoga što zadnjih godina HNS ulaže u infrastrukturu što ne bi bilo moguće bez podrške lokalne vlasti.

Ovo je naša budućnost kada je u pitanju odigravanje utakmica Prve HNL, Druge, Treće i svih ovih nižih liga. Zato moramo svi zajedno ulagati u infrastrukturu, ne samo kad su u pitanju sportski tereni, umjetna trava, hibridni travnjaci, nego infrastruktura kad su u pitanju i tribine, ili obnova stadiona kad je u pitanju Prva HNL. U ove dvije-tri godine što ulažemo u infrastrukturu i terene primjećujemo da su utakmice bolje, kvalitetnije s manje ozljeda.– kazao je Kustić dodavši kako su ovakvi projekti sigurno su dobar temelj da bi danas-sutra na ovakvim travnjacima imali nove Modriće, Rakitiće i ostale igrače.

Predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić istaknuo je kako ovakva ulaganja u infrastrukturu moraju biti prioritet.

-Lijepo je danas biti u Varaždinu, posebno kada znamo da je iza nas ciklus reprezentacije i sedam bodova koji su donijeli i optimizam. Kada gledamo investicije HNS-a, sve smo bliže onom cilju da svi tereni prvoligaša budu upravo ovakvi hibridni i da bi naša Prva liga dobila na kvaliteti. Cilj HNS-a je 105 terena s umjetnom travom, odnosno pet po županiji, a gotovo svaka županija će do kraja godine dobiti barem jedan teren. Varaždinskom nogometu i djeci koja ovdje treniraju dali smo jedan zamašnjak povratku NK Varaždinu, nadam se već iduće godine, u Prvu ligu, a ovakvi projekti svrstavaju nas u glavne konkurente za povratak – kazao je Horvatić.

Predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez zahvalio je svima koji su omogućili da ova vrijedna investicija stigne u klub.

-Ovo je rezultat jedne izuzetno dobre suradnje koja traje niz godina, a NK Varaždin zajedno sa svojim partnerima jako puno ulaže u razvoj infrastrukture. Tradicija naše Nogometne škole je velika, niz poznatih nogometaša je ovdje poniklo i vjerujem da ćemo kroz par godina i ovdje imati nove nogometne zvijezde. Nadam se da će se u subotu na prvoj utakmici na novom terenu vidjeti prava kvaliteta NK Varaždina – kazao je Vitez uvjeren u u subotnju pobjedu protiv NK Kustošija dodavši kako se nada dobroj suradnji s gradonačelnikom Bosiljom.

-Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija, budući da je uređen prema UEFA licenci. Nogomet je najpopularniji i najmasovniji sport i vjerujem da će upravo na ovom travnjaku stasati neki novi reprezentativci, a budući da je u sklopu projekta i teren za mali nogomet i neki novi klinci čime je i budućnost kluba zajamčena – kazao je gradonačelnik Bosilj.

Nogometaši NK Varaždin prvi put će na novi teren istrčati u subotu u 19 sati kada je zakazana utakmica 4. kola 2 HNL protiv NK Kustošije.

abrkic/sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.