Now Reading:
Tehnološko-poslovni susret „Internet stvari – budućnost koja je tu”, župan Posavec: Ovo je velik iskorak za IT sektor i međimursko gospodarstvo!
Full Article 2 minutes read

Tehnološko-poslovni susret „Internet stvari – budućnost koja je tu”, župan Posavec: Ovo je velik iskorak za IT sektor i međimursko gospodarstvo!

U Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra u četvrtak je održan tehnološko-poslovni susret „Internet stvari – budućnost koja je tu” čiji cilj je približiti područje IoT-a te stvoriti temelje za daljnji rad i razvoj IoT laboratorija.

Metalska jezgra Čakovec i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje primjenom novih tehnoloških i poslovnih znanja, kao i umrežavanjem poduzeća nastoje potaknuti razvoj međimurskog gospodarstva.

Uime Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Ivan Plačko pojasnio je što je to IoT. Radi se o tehnologiji koja se nalazi u srži svih pametnih proizvoda i usluga.

Naglasivši kako su Metalska jezgra i TICM osnovani da približe i pomažu poduzetnicima u uvođenju novih tehnologija, Plačko je rekao da TICM poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provođenju projekata dok Metalska jezgra potpomaže poduzetnike s tehnološke i razvojno-istraživačke strane.

Susretu je prisustvovao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je istaknuo kako je ovo velik iskorak za IT sektor i ukupno međimursko gospodarstvo.

-Želja nam je transformirati međimursko gospodarstvo u smjeru većeg razvoja IT industrije. Ulaganjem u centar znanja i stvaranjem pretpostavki upravo za tu vrstu pomoći gospodarstvu osnovali smo prvi znanstveno-istraživački centar Metalska jezgra kojeg smo oformili upravo s tim ciljem – kazao je Posavec.

Cilj Metalske jezgre kao stožerne institucije za internet stvari je okupiti poduzetnike i gospodarstvenike koji mogu razmjenjivati informacije, iskustva i inovativne ideje.

-Kroz Metalsku jezgru želimo razvijati IT sektor jer je primjetno da mnoge tvrtke koje su upravo ovdje prošle tehnološku inkubaciju šire svoje poslovanje i interesiraju se za nova zapošljavanja i proširenje svoje djelatnosti tako da u budućnosti očekujem da će Međimurje biti vrlo atraktivno za razvoj IT industrije – zaključio je župan.

tklopotan / www.sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.