Now Reading:
BITKA U HUMU STUBIČKOM: 53-godišnjak bacio bombu na susjede!
Full Article 2 minutes read

BITKA U HUMU STUBIČKOM: 53-godišnjak bacio bombu na susjede!

U nedjelju, 22. kolovoza 2021. godine, oko 00,05 sati, tada nepoznati počinitelj, aktivirao je i bacio eksplozivnu napravu u dvorište obiteljske kuće u Humu Stubičkom u vlasništvu 61-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je počinitelj prilikom počinjenja kaznenog djela aktivirao i bacio ručnu bombu. Uslijed eksplozije ručne bombe ozlijeđenih osoba nije bilo, a došlo je do oštećenja zidova kuće, prozora te unutrašnjosti prostorije na kući 61-godišnjeg hrvatskog državljanina, te oštećenja zidova susjedne kuće u vlasništvu 65-godišnjeg hrvatskog državljanina.

U cilju pronalaska počinitelja policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske, odmah nakon događaja, započeli su složeno kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela „Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ i „Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari“.

Izuzetnim zalaganjem i upornošću u provođenju složenog kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave krapinsko-zagorske i policijskih službenika Policijske postaje Donja Stubica, utvrđeno ja kako je ručnu bombu na dvorište obiteljske kuće u Humu Stubičkom bacio 53-godišnji hrvatski državljanin, koji je 7. rujna 2021. godine i uhićen.

Zbog počinjenih kaznenih djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl.215. st.1. i kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. st.1.  Kaznenog zakona, po završetku kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske, a 9. rujna 2021. godine od strane suca istrage Županijskog suda u Zagrebu određen mu je istražni zatvor.

www.sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.