Now Reading:
Uz dan Varaždinske županije odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim građanima, cvijeće i svijeće i na grobu preminulog župana Mlinarića
Full Article 2 minutes read

Uz dan Varaždinske županije odana počast poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim građanima, cvijeće i svijeće i na grobu preminulog župana Mlinarića

Danas je Dan Varaždinske županije, a tim je povodom na varaždinskom Gradskom groblju odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim građanima Varaždinske županije te položeno cvijeće i zapaljene svijeće na grobu preminulog župana Marijana Mlinarića.

Na Gradskom groblju u Varaždinu počast preminulima odali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić i županijski vijećnici te saborske zastupnice iz Varaždinske županije Nadica Dreven Budinski, Barbara Antolić Vupora i Natalija Martinčević.

-Položili smo vijenac kod centralnog križa za sve naše pokojne, za sve naše mrtve, za sve one koji su dali život na oltar domovine, za naše branitelje. Prisjetili smo se svih onih koji su nas zadužili, među njima i našeg pokojnog Marijana Mlinarića koji je šest godina bio župan u ovoj županiji – rekao je Križanić.

Nakon odavanja počasti na varaždinskom groblju, misu zahvalnicu povodom Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije služi biskup Bože Radoš, a središnji dio obilježavanja Dana varaždinske županije bit će svečana sjednica Županijske skupštine od 18 sati, kojoj će uz brojne uzvanike i goste nazočiti i predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković, ministri, saborski zastupnici, svi vijećnici i ostali dužnosnici i građani.
Svečana sjednica bit će prilika i za dodjelu priznanja i nagrada.
-Imamo laureate koje svakako treba pozdraviti, zaslužuju da ih se na današnji dan spomene i digne iznad svih nas ostalih. Zbog njih smo svi mi bolji ljudi – istaknuo je Križanić.

a. kučić/sjever.hr
08.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.