Now Reading:
Župan Stričak uručio priznanja najboljim učenicima – Varaždinska županija u posljednje dvije godine iznjedrila njih čak 26!
Full Article 5 minutes read

Župan Stričak uručio priznanja najboljim učenicima – Varaždinska županija u posljednje dvije godine iznjedrila njih čak 26!

Uslijed proglašenja epidemije prekinuta su natjecanja u školskoj godini 2019./2020. koja su potom održana u školskoj godini 2020./2021. u uvjetima prilagođenim aktualnoj situaciji. U školskoj godini 2019./2020. Varaždinska županija imala je 12 državnih prvaka, a 14 prvaka u prošloj školskoj godini 2020./2021.

Osim 14 prvih mjesta, učenici iz Varaždinske županije su na državnim natjecanjima u prošloj školskoj godini osvojili i 14 drugih mjesta te 10 trećih, a na županijskoj razini natjecanja (izuzev sportskih) sudjelovalo je 1675 učenika. U prethodnoj školskoj godini, 2019./2020., uz prva mjesta, osvojena su dva druga mjesta i 15 trećih mjesta.

Tim povodom u tjednu obilježavanja Dana Varaždinske županije župan Anđelko Stričak je atriju Županijske palače upriličio prijem za najbolje učenike uručivši im priznanja te zahvalnice mentorima.

Naglasio je kako je jedna od prvih odluka na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine bila upravo odluka o nagrađivanju učenika za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, a ovaj prijem to dokazuje na simboličan način.

– Varaždinska županija i dalje u svom fokusu ima upravo obrazovanje i  želimo da se u tom smjeru i dalje razvija. Tu odluku ćemo do kraja godine još malo dopuniti, da dodatno damo na važnosti i učenicima i njihovim mentorima –kazao je župan Stričak uz čestitku nagrađenim učenicima i mentorima koji su bez obzira na pandemiju postigli iznimne rezultate što, kako kaže, treba dodatno vrednovati.

Barbara Kelava, državna prvakinja iz matematike natječe se u tom području od 4. razreda osnovne škole.

– Otkad sam bila mala zanimala me matematika i dobro mi je išlo zato mi ovo priznanje puno znači. Drago mi je da se na ovaj način vidi i prepoznaje trud. Često se danas priznaje sport, a sada se pokazuje da i znanje nešto vrijedi – rekla je Barbara.

Ponosna na ovo priznanje je i Lorena Škvarić, državna prvakinja u cvjećarstvu.

– Oduvijek sam voljela cvijeće i dobro njime baratala i mislim da bi moglo biti više cvjećara jer je to zaista lijep i opuštajući posao – kazala je Lorena.

Lea Lesar Dolenc mentorica je njemačkog jezika iz OŠ Vidovec smatra kako je ovo priznanje vjetar u leđa posebice iz njemačkog jezika.

– Djeca cijene mentorstvo i to je ono što je bitno, a dok je dijete motivirano i ima želju da samostalno radi, onda ne može izostati ni uspjeh – poručila je Dolenc.

– Djeca cijene mentorstvo i to je ono što je bitno, a dok je dijete motivirano i ima želju da samostalno radi, onda ne može izostati ni uspjeh – poručila je Dolenc.

SVI DRŽAVNI PRVACI IZ VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Barbara Kelava je dvije godine zaredom osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike, u školskoj godini 2019./2020. kao učenica VI. OŠ (mentor Dario Maltarski), a prošle školske godine kao učenica Prve gimnazije Varaždin (mentorica Andreja Veršić).

Sebastian Tukač, sada već bivši učenik Elektrostrojarske škole, također je dvije godine zaredom osvojio prvo mjesto na Državnom natjecanju iz matematike (mentorica Martina Novak).

-Titulu državne prvakinje obranila je i Ozana Margotić, učenica VI. OŠ, koja je dvije godine zaredom državna prvakinja iz informatike (mentor Danijel Lukić)

Mila Maretić, učenica VI. OŠ, dvostruka je državna prvakinja u školskoj godini 2020./2021.: osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz matematike (mentor Dario Maltarski) i prvo mjesto na državnom natjecanju iz kemije (mentorica Mihaela Vrbnjak Grđan).

Izvrsne rezultate u školskoj godini 2019./2020. postigli su:       

Vanda Vrček je kao učenica VI. Osnovne škole Varaždin postala državna prvakinja iz biologije (mentorica Mihaela Vrbnjak Grđan);

Maja Bregović, učenica Srednje škole Ivanec, državna je prvakinja iz njemačkoga jezika (mentorica Silvija Hogge-Buder);

Lea Težak, učenica OŠ Vidovec također je državna prvakinja iz njemačkoga jezika (mentorica Lea Lesar Dolenc);

Marino Bruža Habek, učenik OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, državni je prvak iz tehničke kulture (mentorica Anđelka Barlek);

Marko Sokol, učenik III. OŠ Varaždin državni je prvak iz astronomije (mentorica Ivana Sukačić)

– Manuela Hranj, učenica Katoličke osnovne škole Sveta Uršula, državna je prvakinja iz astronomije (mentorica Milica Žabčić);

Jelena PuškadijaBorna Bešenić i Sara Jambrović, učenici Srednje škole Novi Marof, državni su prvaci ekipno na natjecanju Ponos domovine (mentor Dominik Benjak).

U školskoj godini 2020./2021. izvrsni su bili:           

Marko Varga, učenik Prve gimnazije Varaždin, državni je prvak iz geografije (mentorica Maja Jurgec);

Dora Lešnjak, učenica Prve gimnazije Varaždin, državna je prvakinja iz engleskoga jezika (mentorica Vesna Bakšaj);

Estella Veronica Grubač iz Srednje škole Ivanec državna je prvakinja iz njemačkoga jezika (mentorica Silvija Hogge Buder);

Fran Magdalenić, učenik Prve gimnazije Varaždin, državni je prvak iz njemačkoga jezika (mentorica Ljiljana Mikinović);

Klara Klampfl, učenica OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec, državna je prvakinja iz tehničke kulture (mentorica Anđelka Barlek);

Blaž Hrastić, učenik OŠ “Vladimir Nazor” Sveti Ilija, državni je prvak iz tehničke kulture (mentor Tomislav Čavlek);

Amalija Rafaj Škriljevečki, učenica Prve gimnazije Varaždin, državna je prvakinja iz astronomije (mentor Denis Barčot).

U strukovnim područjima izvrsne su bile:

Lorena Škvarić, učenica Srednje škole “Arboretum Opeka” Marčan, osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju u disciplini Cvjećarstvo (mentorica Ana Ernoić Milošević);

Melani Leskovar, učenica Gospodarske škole Varaždin, osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju u disciplini Tajničko poslovanje (mentorica je Iva Vukotić).

abrkic/sjever.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.