Now Reading:
U Osnovnu školu Nedelišće prvog dana škole stigla vrijedna investicija, Župan Posavec najavio izgradnju nove škole
Full Article 2 minutes read

U Osnovnu školu Nedelišće prvog dana škole stigla vrijedna investicija, Župan Posavec najavio izgradnju nove škole

Međimurska županija i ove godine ulaže znatna sredstva u podizanje kvalitete standarda u školstvu. Tako je prvog dana nove školske godine u Osnovnu školu Nedelišće stigla je vrijedna investicija.

S nešto više od 450 000 kuna koje kao osnivač osigurava Međimurska županija, škola u Nedelišću dobit će novo, modernije ruhu.

Župan Matija Posavec čestitao je učiteljicama i učiteljima na predanom radu s djecom te poželio sreću nedelišćanskim prvašićima u najvećoj školi kojoj je osnivač Međimurska županija.

– Uvijek je važno imati dobre infrastrukturne uvjete, a mi ćemo se truditi i dalje da sve naše škole budu škole 21. stoljeća, barem po uvjetima koje učenici i zaposlenici zaslužuju. Napravit ćemo sve da se počne graditi nova škola u Nedelišću, na vrhu je prioriteta i čekamo natječaj da to kandidiramo. Nedelišće tu školu zaslužuje. Naša je i želja i obaveza da koliko god možemo ulažemo u stvaranje boljih uvjeta u obrazovanju – kazao je Posavec.

Načelnik Nedelišća Nikola Novak zahvalio je županu na financijskoj potpori projektu te ravnatelju i svim sudionicima na realizaciji.

– Na tragu razgovoru sa županom nadam se da će kroz naredne godine bit još ulaganja u OŠ Nedelišće. Dat ćemo sve od sebe da se nova škola u Nedelišću izgradi na prostoru pored crkve – izjavio je Novak.

Ravnatelj Osnovne škole Nedelišće Ivica Paić opisao je kako su ovaj projekt iskoristili maksimalno.

– Dobili smo u unutarnjim prostorima kancelariju za računovotkinju koja je 20 godina radila zajedno s tajnikom u skučenom prostoru. Dobili smo i ured logopeda, kvalitetan ulaz i prostoriju za primanje roditelja. Dakle, tri vrlo kvalitetna prostora, ali i još nešto – vizualni identitet ulaza koji je bio arhaičan te unutrašnje prostore koji su jako lijepi, a za par dana na kompletnoj dvorani promijeniti će se stolarija – rekao je ravnatelj Paić.

abrkic/www.sjever.hr
06.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.