Now Reading:
Prvi Memorijal Dino Kunić: Čak 140 sudionika na Športskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije
Full Article 2 minutes read

Prvi Memorijal Dino Kunić: Čak 140 sudionika na Športskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije

Uz kanal Drave na prostoru udruge društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, održani su 26. športski susreti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske županije „1. Memorijal Dino Kunić” koji su okupili oko 140 članova udruge, gostiju i uzvanika.

Uz tajnika udruge Tihomira Budena i predsjednika Podružnice Branka Družinića te izaslanicu župana Varaždinske županije Ljubicu Božić, okupljenima se obratila Višnja Marija Kunić, majka Dine, nestalog hrvatskog branitelja u čiju se čast od ove godine održavaju susreti te uz riječi „vi ste moja snaga”, referirajući na godine tuge i patnje koje prolazi tri desetljeća, službeno otvorila športske susrete.

Nakon otvorenja igara, delegacija je na Varaždinskom groblju odala počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a natjecatelji su počeli s igrama.

U 8 sportsko-rekreativnih disciplina nadmetalo se oko 120 članova Ogranaka i Klubova udruge koji djeluju na području Varaždinske županije.
Najbolje rezultate ostvario je Ogranak Maruševec, koji je bio pobjednik u tri (šah, potezanje užeta i pikado), Ivanec je bio najbolji u dvije discipline (mali nogomet i viseća kuglana), kao i Varaždin (streljaštvo, belot), a Gornji Kneginec (kuhanje gulaša) u jednoj. Ogranak Ivanec je uz prva mjesta u malom nogometu i visećoj kuglani, osvojio i drugo u potezanju užeta, te treće u šahu.
Sudjelovanje ivanečkog Ogranka na sportskim susretima poduprli su Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec.

www.sjever.hr
06.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.