Now Reading:
Grad Ivanec brine o svojim školarcima i njihovim roditeljima: osigurano 330 tisuća kuna za potpore osnovnoškolcima
Full Article 2 minutes read

Grad Ivanec brine o svojim školarcima i njihovim roditeljima: osigurano 330 tisuća kuna za potpore osnovnoškolcima

Na području grada Ivanca u ponedjeljak će u novu školsku godinu u osnovne škole krenuti ukupno 950 učenika, od kojih 96 prvašića, a za sve njih Grad Ivanec u svom je proračunu osigurao potpore, kako bi roditeljima barem djelomično olakšao povećane troškove opremanja učenika za školu.

Za opremanje prvašića torbama, školskim priborom i ostalim, na bankovne račune roditelja uplaćena je potpora od 700 kuna. Također, Grad svim učenicima od 2. do 8. razreda osigurava besplatne obavezne radne bilježnice i likovne mape i to na način da roditeljima kompenzira troškove njihove nabave.

Budući da se troškovi razlikuju ovisno o dobi učenika, roditeljima učenika od 2. do 4. razreda Grad izravno na njihov bankovni račun uplaćuje nadoknadu od 177 kuna.
Na račune roditelja đaka 5. i 6. razreda stiže 311 kuna, dok roditelji učenika 7. i 8. razreda dobivaju 431 kunu.

Pravo na potporu ostvaruju svi učenici s prebivalištem na području grada Ivanca.
S obzirom na velik broj zahtjeva od kojeg je svakog potrebno pojedinačno obraditi, gradska uprava moli roditelje za razumijevanje i strpljenje; obrada svih zahtjeva i isplata na račune obavlja se dnevno i u dogledno vrijeme svi će zahtjevi biti riješeni i sredstva isplaćena.
Za sve navedene potrebe Grad je u svom proračunu za 2021. godinu osigurao 330.000 kuna, a bude li trebalo, ova će se sredstva i povećati.

www.sjever.hr/ivanec.hr
04.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.