Now Reading:
FINALISTI ZA NAJBOLJI EU PROJEKT Krapinsko-zagorska županija: Poslovno tehnološki inkubator Krapina – mjesto razvoja novih poduzetnika
Full Article 2 minutes read

FINALISTI ZA NAJBOLJI EU PROJEKT Krapinsko-zagorska županija: Poslovno tehnološki inkubator Krapina – mjesto razvoja novih poduzetnika

Portal Župan.hr nastavlja s predstavljanjem finalista izbora za Najbolji EU projekt, a među onima čiji su projekti odabrani je i Krapinsko-zagorska županija.

Naime, u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos poduzetništvu, Krapinsko-zagorska županija predložila je i ušla u finale s projektom Poslovno tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije.

Vrijednost projekta bila je 31.272.672,36 kuna, od čega bespovratnih 19.986.095,43 kune dok su vlastita sredstva bila 11.286.576,93 kune, što uključuje i dodatna sredstva osigurana kroz program Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.474.984, 40 kn. Projekt se je provodio od 1.9.2017. godine do 1.10.2020. godine.

Inkubator u Krapini izgrađen je u cilju razvoja gospodarstva i poduzetništva Županije te jačanja konkurentnosti i razvoja tehnološki usmjerenih i na znanju temeljenih malih i srednjih poduzetnika te podizanju razine poduzetničkog znanja kao i povezanosti s obrazovanjem. Usprkos izazovnim vremenima u kojom se provodio, taj je cilj i ostvaren.

U prvoj godini otvaranja inkubatora ostvareno je 92 posto popunjenosti inkubacijskih prostora usprkos krizi izazvanoj pandemijom bolesti Covid-19. Ostvaren je i 300 postotni rast broja zaposlenih poduzetnika početnika koji su počeli poslovati u inkubatoru (od 8 na 24 zaposlena). 70 je poduzetnika početnika i timova koji su koristili edukacijske i inkubacijske programe. Ukupno je održano 15  događanja u svrhu povezivanja poduzetnika, matchmaking susrea, prijenosa znanja i iskustva, podizanje svijesti o važnosti društvenog poduzetništva, piše portal Župan.

Uspostava inkubatora otvorila je put mnogim partnerstvima. Tako je operater inkubatora, poduzetnička potporna institucija, Poduzetnički centar Krapinsko- zagorske županije d.o.o. povezao sa partnerskim institucijama, uključio u rad mnogih udruženja-  postao član CROAI udruge, ušao u partnerstvo s BIRD incubatorom, proširio broj članova poslovnog kluba ureda World Business Angels Investment Foruma Croatia čije je sjedište u Poslovno tehnološkom inkubatoru, zaključio partnerstvo s Fakultetom elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Štajerskim tehnološkim parkom iz Maribora te je pred zaključivanjem partnerstva s Univerzom v Mariboru. Ovakvo obogaćivanje gospodarskog eko-sustava omogućila je suvremena infrastruktura čiji resursi pospješuju partnerstva, zajednička događanja i zajedničke projekte.

Natječaj za Najbolji EU projekt drugu godinu zaredom portal Župan.hr provodi u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom  zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ovdje možete pročitati cijelio članak.

www.sjever.hr/zupan.hr
03.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.