Now Reading:
Kolar o cijepljenju i antivakserima: Najbolje vrijeme za cijepljenje je upravo sada, danas!
Full Article 2 minutes read

Kolar o cijepljenju i antivakserima: Najbolje vrijeme za cijepljenje je upravo sada, danas!

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar se na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite u petak dotaknuo teme antivaksera naglasivši kako su oni globalni problem.

Župan Kolar je naglašavajući važnost cijepljenja istaknuo kako protivnici cijepljenja nisu problem samo u Hrvatskoj ili Krapinsko-zagorskoj županiji već u cijeloj Europi, ali i svijetu.

-Jedino što o njima mogu reći da se s njima ne slažem, slušam struku, naše zavode za javno zdravstvo, liječnike i shodno tome se ponašam i organiziram poslove u Županiji i svim ostalim ustanovama i poduzećima koja su u nadležnosti Županije – rekao je Kolar.

Spomenuo je i kako se velik broj ljudi cijepio u ljetnim mjesecima s kojima je, kako kaže, osobno razgovarao.

-Oni su rekli da su se cijepili zato što su shvatili da svoje kronične bolesti nisu mogli liječiti u vrijeme pandemije jer bolnice nisu radile punim kapacitetom – kazao je Kolar te dodao kako su shvatili da su necijepljenjem i sami pridonijeli tome.

Župan je one kojima je trebalo malo više vremena da promijene odluku i cijepe se opisao kineskom poslovicom: „Najbolje vrijeme za posaditi drvo je bilo prije sto godina, a drugo najbolje, danas, odmah sada.”

-Tako i mi možemo reći za cijepljenje, najbolji trenutak za cijepljenje bio je kada smo imali cjepivo na raspolaganju, a drugo najbolje, ako se niste cijepili, je upravo sada, danas – zaključio je Kolar pozvavši sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije da se cijepe i tako nekome spase život.

tklopotan / www.sjever.hr
13.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.