Now Reading:
Samobor po procijepljenosti najbolji grad u Zagrebačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Samobor po procijepljenosti najbolji grad u Zagrebačkoj županiji

Grad Samobor na prvom je mjestu među gradovima u Zagrebačkoj županiji kada se gleda postotak cijepljenih građana, a na drugom mjestu među svim jedinicama lokalne samouprave, odmah iza Općine Žumberak.

Podatak je to koji se može vidjeti na karti prostorne vizualizacije procijepljenosti u Republici Hrvatskoj koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Trenutni podaci na toj karti odnose se na podatke prikupljene do 2. kolovoza.

Kada se gledaju rezultati svih jedinica lokalne samouprave (gradovi i općine) po procijepljenosti prvom dozom najbolji rezultat ima Općina Žumberak sa 47.32%, a Grad Samobor je na drugom mjestu sa 45,77%. Slijede Grad Zaprešić (44,4%) te općine Brdovec (43,98%) i Dubravica (43,78%). Grad Sveta Nedelja u županiji je na šestom mjestu sa 43,47%, Grad Jastrebarskom na sedmom mjestu sa 42,46% cijepljenih prvom dozom. U prvih deset su još općine Marija Gorica i Pušća te Ivanić-Grad.

Sličan poredak je i kada se pogleda procijepljenost drugom dozom. Najviše ih je ponovno u Općini Žumberak (42,31%), Grad Samobor je na 40,51% cijepljenih građana drugom dozom, a slijede Brdovec, Zaprešić, Dubravica, Mala Gorica, Sveta Nedjelja.

Grad Samobor ubraja se u sam vrh kada se pogledaju rezultati procijepljenosti među gradovima, u prvih je dvadeset na razini Hrvatske.

www.sjever.hr/samobor.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.