Now Reading:
PRIJAVITE SE! Uskoro Ljetna škola informatike Krapina 2021. – brojne zanimljive radionice u Krapini i Zlataru te proslava 75. obljetnice HZTK
Full Article 3 minutes read

PRIJAVITE SE! Uskoro Ljetna škola informatike Krapina 2021. – brojne zanimljive radionice u Krapini i Zlataru te proslava 75. obljetnice HZTK

Odlična vijest za osnovnoškolce, srednjoškolce i studenteod 23. do 27. kolovoza 2021. u prostorima Srednje škole Krapina te u Srednjoj školi Zlatar održat će se Ljetna škola informatike.

Za željenu radionicu popunite prijavnicu na https://krik-kr.hr/ljetna21, gdje je opis radionica i raspored.

Otvaranje Ljetne škole 23. kolovoza u 11.30 sati, u paviljonu na otvorenom prostoru u Parku Matice hrvatske bit će prigoda za proslavu 75 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture. Tom prilikom možete vidjeti kojim se aktivnostima u tehničkoj kulturi možete baviti. Bit će izložena jedrilica, padobran, oprema i dio radova učenika.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 23. 24. i 25. kolovoza, te u drugom 26. i 27. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu (26. i 27. kolovoza) sve radionice počinju u 8 sati. Ove godine tema je robotika. U Krapini je organizirana radionica robotike za početne (mBotovi i blok programiranje) i napredne (robotske ruke i Alphabotovi uz programiranje u C++).

Na radionici Arduino IoT naučit ćete osnovne stvari potrebne da biste sami izradili robota. Na radionicama programiranja (C#, algoritmi) učit ćete osnove programskih jezika i algoritme. Možete naučiti raditi i aplikacije za pametne telefone u Xamarinu. Na Unity će se raditi 2d i 3d igre. Igre za android radit ćete pomoću blokova, pa ne trebate predznanje. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu upravljati robotom i raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre.

Možete naučiti i osnove povezivanja u mrežu, operacijski sustav Linux, obrađivati slike, te kako jednostavno i brzo izraditi funkcionalnu responzivnu web stranicu. Nastavnici mogu u Krapini naučiti kako koristiti suradničke alate za projektnu nastavu, te eTwining u nastavi. U Zlataru su dvije radionice robotike za učenike i Office 365 za nastavnike. Predavači su polaznicima na raspolaganju za sve nedoumice. Naravno, poštivat će se sve mjere zaštite zdravlja djece.

Ograničen je broj prijavljenih po radionici prema veličini učionice. Svi polaznici bi trebali pripremiti maske. Organizatori škole su SŠ Krapina i KRIK, a podršku i potporu dali su Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ.

foto: ilustracija (arhiva)
www.sjever.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.