Now Reading:
NASTAVAK DOBRE SURADNJE: Ekološki poljoprivredni proizvođači s područja Zagrebačke županije na Danima polja u austrijskom Gradišću
Full Article 2 minutes read

NASTAVAK DOBRE SURADNJE: Ekološki poljoprivredni proizvođači s područja Zagrebačke županije na Danima polja u austrijskom Gradišću

Ekološki poljoprivredni proizvođači s područja Zagrebačke županije kao i nekolicina proizvođača koja se tek namjerava baviti eko poljoprivredom posjetili su Dane polja ekološke poljoprivrede BIOFELDTAGE 2021. u austrijskom Gradišću.

Posjet sajmu nastavak je suradnje između Zagrebačke županije i austrijske pokrajine Gradišće započete online sastankom u lipnju ove godine u sklopu Akcijskog plana Programa razvoja ekološke poljoprivrede u Zagrebačkoj županiji do 2030. godine s ciljem edukacije „trenera za trenere“.

Naime, Gradišće s udjelom od oko 37 posto ekološke proizvodnje spada u ekološki najrazvijenije poljoprivredne regije Europske unije, s izrazito snažnom poljoprivrednom komorom, koja je bila i domaćin zagrebačkim poljoprivrednicima.

Prilikom posjeta Gradišću dogovoreni su detalji sedmodnevne edukacije trenera koji će nova znanja usvojena od austrijskih kolega prenositi domaćim ekološkim proizvođačima. Među budućim trenerima bili su i savjetnici iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva iz Ministarstva poljoprivrede kao i resornog županijskog odjela koji je inicirao suradnju.

Poljoprivrednici su na sajmu imali prilike obići 190 izlagača, sudjelovati na radionicama, predavanjima, izložbama životinja, upoznati se s brojnom mehanizacijom u praktičnoj uporabi i s bio uzgojem 20 različitih vrsta životinja.

Sajam se održao prošlog petka i subote na površini od 70 hektara poljoprivrednog zemljišta ekološkog imanja Esterhazy, koje je ujedno i organizator sajma, zajedno s partnerima PANNATURA, Research Institute of Organic Agriculture FiBL, Udruženjem ekoloških proizvođača BIO Austria, Austrijskom poljoprivrednom komorom i Poljoprivrednim fakultetom.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.