Now Reading:
ŠPANCIRFEST 2021. Ulični programi donose umjetnost i zabavu u hodu – doznajte tko nam sve ovoga puta dolazi!
Full Article 2 minutes read

ŠPANCIRFEST 2021. Ulični programi donose umjetnost i zabavu u hodu – doznajte tko nam sve ovoga puta dolazi!

Mnogi na Špancirfest dolaze zbog atraktivnih glazbenika, mnogi i zbog onog hedonističkog dijela festivala, ali vjerujemo da ćete se složiti da su duša svakog Špancirfesta ulični programi.

Ove će godine u deset dana festivala povijesnu jezgru Varaždina pohoditi 15 izvođača iz Hrvatske i Europe, a i izvođači i programi odabrani su tako da budu što mobilniji kako bi ih moglo vidjeti i u njihovim nastupima uživati što više posjetitelja.

Ove nam godine na Špancirefst dolaze popularne štulaške skupine Stelzen Art iz Njemačke, Teatro Pavana iz Nizozemske, Moonlight Invazion iz Italije te iz Hrvatske Martiniuss.

Bit će tu i tzv. hodajući glazbeni sastavi Residual Gurus iz Španjolske, Bandakadabra iz Italije, miljenik špancirera Cigo One Man band iz Hrvatske te Brincadeira iz Španjolske.

Duh cirkuskih akrobacija donijet će hrvatski Loop Cirkus, a jamačno će mnoge razveseliti informacija da će pročelja zgrada na varaždinskom Korzu i ovog Špancirfesta oživjeti uz pomoć mađarske skupine La Luz Visuals.

Vrijedi spomenuti i da će posjetitelji na Korzu moći svakodnevno uživati u glazbi koja će se izvoditi iz glazbene kamperice, a bit će tu i nezaobilazne, već prepoznatljive gradske atrakcije – purgarice i purgari te notar.

foto: (nasl.): screenshot/youtube
a. kučić/sjever.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.