Now Reading:
Grad Đurđevac i dalje podupire poljoprivrednike i poduzetnike: aktivne čak 33 gradske mjere
Full Article 1 minutes read

Grad Đurđevac i dalje podupire poljoprivrednike i poduzetnike: aktivne čak 33 gradske mjere

I ove godine Grad Đurđevac nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u poljoprivredi i razvoju poduzetništva na području Grada.

Program potpora u poljoprivredi sadrži 13 mjera za unaprjeđenje poljoprivrede s ciljem opstanka poljoprivrednih gospodarstva, unapređenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, očuvanja i razvoja ruralnih područja i ruralnih vrijednosti te poticanja gospodarstva.

-Prošle godine zaprimili smo 53 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno preko 200.000 kuna. Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Najkorištenije mjere su za nabavu plastenika te nabave strojeva i opreme. Pozivam sve poljoprivrednike da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju – rekao je i pojasnio gradonačelnik Hrvoje Janči.
Program mjera poticanja razvoja poduzetništva sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosti na području Grada Đurđevca.

Detaljnije o mjerama navedeno je na službenim stranicama Grada. Potpore male vrijednosti dodjeljuju se iz Proračuna kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

www.sjever.hr/gradonačelnik.hr
11.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.