Now Reading:
LOVREČAN IMA NOVO DJEČJE IGRALIŠTE, zamjenica Petek: Važno je da se igrališta grade i otvaraju u svakom kutku naše županije!
Full Article 2 minutes read

LOVREČAN IMA NOVO DJEČJE IGRALIŠTE, zamjenica Petek: Važno je da se igrališta grade i otvaraju u svakom kutku naše županije!

Kako bi se među djecom povećala socijalizacija, dostigla međusobna povezivanja i interakcije, ali i dobio kvalitetan prostor na otvorenom, u naselju Lovrečan, u sastavu općine Zlatar Bistrica, početkom godine započeli su radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta. Danas, 10. kolovoza, na blagdan svetog Lovre, igralište je i službeno otvoreno.

Ukupna vrijednost spomenutog projekta iznosi 308.297,50 kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz LAG-ov natječaj „Zeleni bregi” u iznosu od 148.250,00 kuna, odnosno 90%. Ostatak sredstava pokriva Općina Zlatar Bistrica u iznosu od 160.047,50 kuna. Radove potpisuje tvrtka Građevinar „Hrvoj”, a stručni nadzor Lad 1 Studio.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek istaknula je kako je jako važno da se u svakom kutku županije grade i otvaraju nova dječja igrališta.

-To su mjesta na kojima naša djeca sa svojim roditeljima kvalitetno provode slobodno vrijeme i stoga nam je izuzetno drago kada postoji inicijativa i htijenje od jedinica lokalnih samouprava – rekla je Petek.

Naglasila je i kako se Krapinsko-zagorska županija uvijek uključi u otvorenje dječjih igrališta.

-Kad god nas jedinice lokalne samouprave pozovu, mi se uključimo s nekim manjim, ali vrlo važnim poklonom – zaključila je Petek.

Novo igralište zasigurno će najviše razveseliti najmlađe mještane, a zadovoljstvo je iskazala i načelnica Vesna Mikulec.

-Sretna sam što je otvoreno još jedno igralište u projektu koje je započeo bivši načelnik Žarko Miholić, a ja kao nova načelnica nastavila. Raduje me što smo ga uspjeli završiti i nadam se da će ga koristiti mnogo djece i ljudi – rekla je načelnica Mikulec i zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji i LAG-u koji su podržavali i pomogli realizaciju ovog projekta.

Nakon otvorenja proslava se nastavila u Kapeli sv. Lovre uz Svetu misu.

mčarževac/www.sjever.hr
10.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.