Now Reading:
ŠPANCIRFEST SE VRAĆA U 10 dana niz glazbenih zvijezda, više od 80 izlagača i Vinski grad na novoj lokaciji
Full Article 4 minutes read

ŠPANCIRFEST SE VRAĆA U 10 dana niz glazbenih zvijezda, više od 80 izlagača i Vinski grad na novoj lokaciji

Nakon godinu dana bez omiljene varaždinske ljetne manifestacije koja je otkazana zbog svima poznatih epidemioloških razloga, Festival dobrih emocija – Špancirfest vraća se na varaždinske ulice, trgove i bedeme.

Program Špancirfesta koji počinje 20. kolovoza i trajat će do 29. kolovoza predstavljen je u srijedu u dvorištu palače Sermage, a detalje je otkrila direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

-Ove godine imamo dva noviteta. Prvi je da glavnu pozornicu selimo na vanjsku stranu Starog grada, uz Ulicu Stanka Vraza zbog epidemioloških mjera. Ulaz će biti omogućen osobama s Covid potvrdama, a na ulazu ćemo imati i brze antigenske testove po cijeni od 60 kuna – istaknula je Toth i dodala kako je drugi novitet Špancirfesta nova lokacija Vinskog grada. To će biti Stari grad.

Koncertni program Špancirfesta održavat će se na čak četiri službene pozornice i brojnim uličnim i drugim lokacijama raspoređenim po cijeloj povijesnoj jezgri.

Na glavnoj pozornici u 10 dana Špancirfesta održat će se šest koncerata hrvatskih izvođača, a program otvaraju Goran Bare i Majke dok će prvi vikend emocijama do kraja ispuniti Parni Valjak.

U četvrtak će pozornicu preuzeti Gibonni, nakon čega slijedi koncert Hladnog piva. U subotu na pozornicu dolazi svjetska atrakcija s hrvatskom adresom Jonathan, a posljednje večeri Špancirfesta posjetitelje očekuje nastup Psihomodopopa.

Koncertni program Vile Bedeković donosi nastupe Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape Cambi, svjetska gitaristička atrakcija 40 fingers. Od 22. do 27. kolovoza pozornicu Vile Bedeković preuzimaju kazališne predstave, a glazbeni program vraća se druge festivalske subote kada će nastupiti Urban&4 i Josipa Lisac.

Koncerata neće nedostajati ni u Kvart zoni u Centru za mlade gdje mlađu publiku očekuju brojni nastupi. Svirat će Svemirko, Bore Balboa i Buntai, a osim toga Kvart zona donosi i KVART radionice, Pasje popodne, Silent party, DJ-eve i brojne druge sadržaje u opuštenom i pozitivnom okruženju.

Duša Špancirfesta svakako je ulični program koji neće izostati ni ove godine kada će varaždinsku povijesnu jezgru preuzeti čak 15 izvođača iz Hrvatske i Europe u čijim ćete točkama moći uživati. Na glavnom varaždinskom trgu, za dobru zabavu bit će zadužena glazbena kamperica, a uz ulični, kazališni, plesni i glazbeni program tu je i Kreativni Špancirfest koji će ove godine okupiti osamdesetak izlagača.

Njihova ponuda bit će raznolika i uključivat će tradicijsko stvaralaštvo, obrtništvo, produkt dizajn, handmade proizvode i ponudu hrane i slastica. Organizatori nisu zaboravili ni na najmlađe posjetitelje koji će moći birati između kreativnih sadržaja Parka kreative koji donosi radionice, igru i istraživanje te veselja Vindilanda ili uzbuđenja lunaparka koji će ponovno zauzeti Stari grad.

Zadovoljan što će festival održati bio je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji je poručio kako je ovogodišnji Špancirfest poklon Grada svim Varaždincima.

-Nama je taj festival izuzetno važan. Isto kao što je turizam važan za Hrvatsku, tako je i Špancirfest važan i za Varaždin i za Hrvatsku – rekao je Bosilj zahvalivši svim sponzorima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnjeg festivala.

Naglasio je kako je Grad ove godine odlučio dodatno sponzorirati sve izlagače tako da im je snizio cijene za 30 posto dok će svi izlagači iz Varaždina imati 70 posto niže cijene.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković istaknuo je kako je Grad, zbog aktualne epidemiološke situacije, bio u velikoj neizvjesnosti oko održavanja Špancirfesta. Dodao je kako se nadaju da će mjere Nacionalnog stožera ostati iste te da će se ovogodišnji Festival dobrih emocija moći normalno održati.

-Ovo je najbitniji varaždinski festival, ne samo za turizam, nego i za grad, naše poduzetnike i ostale koji djeluju na području grada. Našli smo način kako da festival odradimo na najbolji mogući način, a s obzirom da turistička sezona još uvijek traje, kako na moru, tako i na kopnu te da je nama Špancirfest bitna gospodarska djelatnost, nadamo se da će se ovakve mjere zadržati – zaključio je Marković.

tklopotan / www.sjever.hr
04.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.