Now Reading:
NOVI ERASMUS + PROJEKT: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nastavlja razvijati stručne kompetencije
Full Article 2 minutes read

NOVI ERASMUS + PROJEKT: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje nastavlja razvijati stručne kompetencije

Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje odobren je, četvrti po redu, Erasmus+ projekt pod nazivom Kozmos znanja.

Ovim projektom žele se unaprijediti stručne kompetencije TICM-ovih edukatora potrebne za razvoj i implementaciju obrazovnih programa potpomognutih informacijsko-komunikacijskom tehnologijom, kako bi se što uspješnije provodile dokvalifikacije odraslih u području digitalnih vještina u TICM-u.

Projekt ukupne vrijednosti 11.124,00 eura, provodit će se od 1. rujna 2021. do 1. prosinca 2022. godine. S obzirom da se radi o četvrtom u nizu odobrenom Erasmus+ projektu može se reći kako je prepoznata pozicija TICM-a kao organizacije za cjeloživotno obrazovanje odraslih u Međimurskoj županiji kao i ulaganje u razvoj vještina zaposlenika.

Projekt je iniciran zbog važnosti digitalne pismenosti građana svih dobnih skupina, koja je postala prioritet u vrijeme pandemije koronavirusa. Pojavom novonastalih okolnosti uočeno je da među odraslima postoji velik nesrazmjer koji je potrebno ublažiti programima dokvalifikacije.

Vještine rada s tehnologijom transverzalne su vještine koje su nužne odraslima u različitim kontekstima kako bi uspješno sudjelovali u društvu, obrazovanju, na tržištu rada ili u društvenom i građanskom životu.

Projektom Kozmos znanja ojačat će se stručne kompetencije TICM-ovih zaposlenika potrebne za razvoj i implementaciju obrazovnih programa potpomognutih informacijsko-komunikacijskom tehnologijom.

Razvojem navedenih kompetencija izravno će se unaprijediti kvaliteta i kvantiteta obrazovnih programa, kako bi se što uspješnije provodile dokvalifikacije odraslih u području digitalnih vještina.

S ciljem ostvarenja navedenih projektnih rezultata, TICM-ovi edukatori sudjelovat će u pet strukturiranih tečajeva u inozemstvu koje provode organizacije s dugogodišnjim iskustvom u obrazovanju odraslih. Uz profesionalni, mobilnosti će doprinijeti i osobnom razvoju TICM-ovih edukatora boravkom i učenjem u multikulturalnom okruženju.

www.sjever.hr
04.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.