Now Reading:
NAJAVA DOBRE SURADNJE Župan Stričak i ministar Horvat razgovarali o Savezu za sjever
Full Article 3 minutes read

NAJAVA DOBRE SURADNJE Župan Stričak i ministar Horvat razgovarali o Savezu za sjever

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u utorak je ugostio ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvat s kojim je tom prilikom održao i radni sastanak.

Na radnom sastanku razgovaralo se o raspolaganju državnom imovinom, nekretninama i zemljištima na području Varaždinske županije, a osim toga, jedna od tema bilo je i formiranje Saveza za sjever.

-Razgovarali smo o državnom zemljištu oko dvorca Šaulovec kojeg je nedavno kupila Varaždinska županija i namijenila ga za Centar izvrsnosti. Bilo bi dobro kad bi dobili i pravo korištenja tog zemljišta kako bi u sklopu centra dobili još više prostora i mogli daleko bolje oplemeniti taj prostor s još više sadržaja – rekao je župan te dodao kako se osim toga razgovaralo i o korištenju bivšeg Doma željezničara, projektu Varteks – kvart urbane regeneracije te uređenju Arboretuma Opeka koji će također postati Centar kompetetnosti.

Osim toga, župan Stričak i ministar Horvat dotakli su se i pitanja raspolaganja državnom imovinom po općinama i gradovima. Tako se na primjer u sklopu osnovne škole u Svetom Đurđu nalazi parcela u državnom vlasništvu koja je bitna za uređenje dvorišta i izgradnju autobusne stanice.

Razgovaralo se i o Poduzetničkoj zoni Gornji Kneginec gdje se nalazi desetak parcela koje su u državnom vlasništvu.

-Na sastanku smo došli do logičnog zaključka kako bi bilo najbolje te parcele spojiti u jednu i izgraditi Regionalni centar civilne zaštite – pojasnio je Stričak dodavši kako postoji puno tema koje se trebaju rješavati prema redoslijedu prioriteta.

Župan je naglasio kako je izgradnja brzih cesta koje bi povezivale Varaždin s Krapinom te Varaždin s Čakovcem važan prioritet, a osim toga razgovaralo se i o Podravskoj magistrali koja bi kao povezivala Varaždin s Osijekom.

-Upoznao sam ministra Horvata sa svojom idejom formiranja Saveza za sjever u sklopu kojeg bi se napravila i rang lista prioriteta izgradnje svih tih brzih cesta. Smatram da su sve ove investicije i projekti bitni za naše građane i za cijeli sjever Hrvatske. Veselim se našoj dobroj suradnji – zaključio je Stričak.

Ministar Horvat zahvalio je županu Stričaku na pozivu i na konstruktivnoj raspravi.

-Na regionalnoj razini ključne točke sastanka bile su prometni pravci i prometna povezanost – rekao je Horvat dodavši kako su zaobilaznica u Nedelišću i spajanje grada Čakovca s autocestom bile jedne od tema današnjeg sastanka.

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo bila je i izgradnja obilaznice Mursko Središća. Kako je istaknuo ministar, ova je tema neizravno vezana uz Varaždinsku županiju s obzirom da se u budućnosti planira spajanje ove obilaznice s obilaznicom Nedelišće.

Ministar je naglasio kako je Vlada spremna pomoći Varaždinskoj županiji sa svim prioritetnim projektima i investicijama.

-Nadam se da će naše stručne službe imati pune ruke posla i da ćemo u mandatu ove Vlade razriješiti jedan veliki dio neriješenih predmeta – zaključio je Horvat.

tklopotan / www.sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.