Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Zaprešić postao dio europske obitelji Interpret Europe
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST Zaprešić postao dio europske obitelji Interpret Europe

Turistička zajednica grada Zaprešića prva je turistička zajednica u Hrvatskoj koja je postala dio europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe.

Odobrenje članstva stiglo je od Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koje je podržalo napore i aktivnosti TZ grada Zaprešića u drugačijem pristupu upravljanja destinacijom. Pristup je to temeljen na inovativnom i usmjerenom upravljanju doživljajem i emocijama koje Zaprešić nudi kroz svoje sadržaje, kao i dobrim pričama te interpretaciji baštine kroz dublje značenje.

Zaštita kulturne i prirodne baštine kroz drugačiju i inovativnu interpretaciju

Upravo smjer zaštite kulturne i prirodne baštine kroz kvalitetnu i drugačiju interpretaciju jest temelj rada europskog udruženja Interpret Europe koje je osnovano u Njemačkoj 2010. godine. Danas ima više od 1000 članova diljem Europe, ali i šire u čak 57 zemalja svijeta, od čega 50-ak institucionalnih. Turistička zajednica grada Zaprešića je četvrti institucionalni član koji dolaze iz Hrvatske, ali ujedno i prva destinacijska menadžment organizacija (DMO) s ovih područja.

-Ovo je još jedno vrijedno priznanje, kojim je naš grad odsad ucrtan i na kulturološku kartu Europe. Zaprešić i u tom smislu ima mnogo za ponuditi, ali svakako bih volio pohvaliti mladu ekipu zaprešićke Turističke zajednice koja je revno radila da to bude i prepoznato, predstavljajući našu povijesnu i kulturnu baštinu na jedan drugačiji, suvremen način – rekao je Željko Turk, predsjednik turističke zajednice i gradonačelnik grada Zaprešića.

www.sjever.hr/visitzapresic.hr
01.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.