Now Reading:
TRAŽIT ĆE SE ZIMMER FREI? Na njemačkoj korona-karti više se ne nalazi niti jedna naša županija
Full Article 2 minutes read

TRAŽIT ĆE SE ZIMMER FREI? Na njemačkoj korona-karti više se ne nalazi niti jedna naša županija

Njemačka uvela nova korona pravila, prenosi index.

Uvode se stroža pravila za Nijemce koji se u zemlju vraćaju s godišnjeg odmora te na novi način kategorizira rizična područja na korona-karti.
Po novome, svi putnici koji ulaze u Njemačku, a nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid-19, od nedjelje moraju imati negativni test na koronavirus.
To se dosad odnosilo samo na putnike u zračnom prometu, a sada je prošireno i na ostale.

Mjera stupa na snagu 1. kolovoza i na snazi će biti do kraja godine, a izuzeti su djeca mlađa od 12 godina i oni koji zbog posla svakodnevno prelaze njemačku granicu.

Prvog kolovoza u ponoć na snagu stupa i izmjena vezana za označavanje rizičnih područja. Ona će biti razvrstana samo u dvije kategorije, a ne tri kao dosad.

Kategorija epidemiološki nisko rizičnog područja, u kojoj je bila Zadarska županija, više se ne koristi. To ne znači, navode iz Instituta Robert Koch, da na područjima koja su pripadala toj kategoriji ne postoji rizik.
Dodaju kako će rizična područja biti razvrstana u područja visokog rizika te područja s varijantama virusa. Hrvatske nema niti u jednoj kategoriji, ali su Portugal i Španjolska u kategoriji visokog rizika.

www.sjever.hr/index.hr
01.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.