Now Reading:
MEGAFOTOGALERIJA Otvoren 11. Loborfest, Jembrih: To je naš zaštitni brend!
Full Article 2 minutes read

MEGAFOTOGALERIJA Otvoren 11. Loborfest, Jembrih: To je naš zaštitni brend!

U sklopu tradicionalne manifestacije Janine Općina Lobor je u nedjelju otvorila jedanaesti po redu „Loborfest”, festival čiji je cilj očuvanje zagorske i glazbe alpskog zemljopisnog podrijetla te glazbe polki i valcera kao dijela zagorske, ali i hrvatske kulturne baštine.

Otvorenju ovogodišnjeg „Loborfesta” prisustvovala je i općinska načelnica Ljubica Jembrih koja je istaknula kako se u Loboru velik naglasak stavlja na društveni život.

-Već više godina tradicija je da se u sklopu Janinskog tjedna održavaju razna kulturna i sportska događanja na našem loborskom području. Tijekom proteklog tjedna održali smo i Dječji dan, ribički skup, Auto i Motocross utrke i koncerte, a danas je na redu Loborfest, naša najpopularnija i najjača manifestacija – rekla je načelnica Jembrih te dodala kako Loborci i Loborke uživaju u ovoj manifestaciji koja je tijekom proteklih godina okupljala sastave iz Slovenije, Austrije i Njemačke.

Načelnica je naglasila i kako Lobor ima veliki prirodni potencijal što svakako treba turistički iskoristiti, a da su manifestacije upravo korak prema cilju da Lobor postane središte kulturnih događanja. Iako je zbog epidemioloških mjera ovogodišnja manifestacija malo skromnija, načelnica Jembrih istaknula je zadovoljstvo zbog njezinog održavanja.

Loborfest je naš zaštitni brend, manifestacija po kojoj smo poznati i van hrvatskih granica – zaključila je načelnica.

Damir Hubak predsjednik Kulturno-turističkog društva Loborfest koje je uz Općinu Lobor suorganizator ove manifestacije pojasnio je kako je Loborfest inače natjecateljskog karaktera što ove godine nije slučaj.

-S obzirom na cjelokupnu situaciju, nismo znali hoćemo li uspjeti organizirati ovaj festival i kako će on izgledati no odlučili smo se za prekrasnu lokaciju Zazidja. Ove godine manifestaciju smo realizirali s ciljem očuvanja tradicije, a ne natjecanja – rekao je predsjednik Hubak te dodao kako su zadovoljni s krajnjim izgledom festivala.

Vrhunac Janinog očekuje se u ponedjeljak na sam Dan općine, kada će se održati župno proštenje i svečana sjednica Općinskog vijeća, a program završava s Večeri folklora na kojoj će svoj rad predstaviti KUD Lobor.

www.sjever.hr
25.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.