Now Reading:
Pogledajte kako je protekla akcija ”Ne ostavljajte djecu u vozilima bez nadzora”
Full Article 2 minutes read

Pogledajte kako je protekla akcija ”Ne ostavljajte djecu u vozilima bez nadzora”

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak. Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja.

Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog predstojećih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina danas, 24. srpnja od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu, te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama, niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce, te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Svim roditeljima koji su obilazili tijekom današnjeg dana trgovačke centre, policijski službenici su dijelili preventivne letke „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“. Takav način senzibiliziranja svih građana na području Policijske uprave varaždinske provodit će i dalje policijski službenici kroz redovne policijske poslove.

www.sjever.hr
24.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.